Периферійні пристрої ПК

Периферійні пристрої-- це допоміжні пристрої, які додатково можна підключити до ПК.

До них відносяться пристрої введення інформації, пристрої виведення інформації, модеми, тощо.

До пристроїв введення відносяться: клавіатура; мані­пулятори «миша», «трекбол», «джойстик», «тачпад» та інші; сканер; мікрофон; графічний планшет; цифрові фото- та відеокамери; чутливий (сенсорний) екран; електронна дошка та інші пристрої.

До пристроїв виведення відносяться: монітори; принтери і плотери; звукові колонки та головні телефони (навушники); мультимедійні про­ектори та інші.

Ручний маніпулятор («миша») використовується для введення даних і команд.

Сканер -- це пристрій, який призначений для перенесення графічного та текстового зображення з паперових носіїв у ПК.

Сканери поділяються на:

1.ручні. Вони мають малі габарити і зручні для введення неве­ликих за розмірами зображень і фрагментів тексту. При скануванні об’єкт залишається нерухомим, а переміщують сам сканер. Такі типи сканерів ши­роко використовуються з портативними комп’ютерами (ноутбуками), у магазинах для сканування штрих-кодів, наклеєних на товари, тощо.

2.настільні. Серед настільних сканерів найпоширеніші планшетні. У них об’єкт, що сканується, нерухомо розміщується на спеціальному склі. Сканування відбувається під час автоматичного переміщення механізму зчитування.

3.проекційні.Нагадують своєрідний проекційний апарат (чи фотозбільшувач). Введений документ кладеться на поверхню сканування зображенням нагору, блок сканування знаходиться при цьому також зверху. Переміщається тільки скануючий пристрій. Основною особливістю даних сканерів є можливість сканування проекцій тривимірних проекцій.








Дата добавления: 2015-09-18; просмотров: 592;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.