Тема 25. Злочини проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина

Поняття, загальна характеристика і види злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина. Вид кримінально-правових норм даної глави. Проблема місця норм, що передбачають відповідальність за посягання на виборчі, трудові та інші особисті права і свободи людини і громадянина в системі Особливої частини кримінального права.

Класифікація злочинів проти виборчих, трудових та інших особистих прав і свобод людини і громадянина в залежності від видового об’єкту.

Злочини проти виборчих прав громадян, їх характеристика.

Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача. Вплив способів перешкоджання на кваліфікацію даного злочину. Кваліфікуючі обставини.

Фальсифікація виборчих документів, документів референдуму чи фальсифікація підсумків голосування. Предмет цього злочину. Види дій. Завідомість як ознака суб'єктивної сторони неправильного підрахунку голосів. Суб'єкт злочину. Кваліфікуючі обставини.

Незаконне знищення виборчої документації або документів референдуму. Предмет цього злочину. Суб'єкт злочину. Кваліфікуючі обставини.

Порушення таємниці голосування. Характеристика діяння. Суб'єкт цього злочину.

Порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії, блоку. Способи вчинення даного складу злочину. Суб’єкт злочину. Великий розмір як кваліфікуюча ознака.

Порушення законодавства про референдум. Характеристика діяння. Суб'єкт злочину. Кваліфікуючі обставини.








Дата добавления: 2015-09-11; просмотров: 760;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.