Банковские ресурсы

Банковские ресурсы – это совокупность денежных средств, которые находятся в распоряжении банка и используются им для осуществления банковской деятельности.

Банковские ресурсы можно считать банковским капиталом.

Капітал банку– залишкова вартість активів банку після вирахування всіх його зобов’язань

Капітал підписний – величина капіталу, на яку отримано письмові зобов’язання акціонерів (пайовиків) банку на внесення коштів за підпискою на акції (паї).

Капітал статутний – сплачений та зареєстрований підписний капітал.

Капітал регулятивний (власні кошти) – складається з основного та додаткового капіталу, зваженого на ризики, що визначаються нормативно-правовими актами НБУ

Регулятивный капитал– один из основных показателей деятельности банков. Его основное предназаначение – покрытие негативных последствий рисков в банковской деятельности, защита вкладов, обеспечение стабильности банковской деятельности.

Для определения реального размера регулятивного капитала банк обязан постоянно оценивать качество всех своих активов и внебалансовых обстоятельств.

Регулятивний капітал банку складається з основного (1-го рівня) капіталу та додаткового (2-го рівня) капіталу. Основний капітал уважається більш незмінним, то і таким, що не підлягає передаванню, перерозподілу та повинен повністю покривати поточні збитки. Додатковий капітал має менш постійний характер та його розмір піддається змінам.

Основний капітал (капітал 1-го рівня) складається з таких елементів:








Дата добавления: 2015-08-14; просмотров: 735;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.