Способи садіння лісових культур.

Садіння лісових культур можна проводити трьома способами: механізованим, автомеханізованим і вручну. У механізованому й автомеханізованому садінні використовують лісосадильні машини з ручним та автомеханізованим поданням садівного матеріалу в затискачі саджального апарата.

Ручне садіння має такі різновиди: садіння сіянців і саджанців з відкритою кореневою системою під меч Колесова або клиноподібну лопату; садіння сіянців і саджанців з відкритою кореневою системою під звичайну лопату; садіння сіянців і саджанців із землею під звичайну або пристосовану лопату; садіння саджанців із закритою кореневою системою типу "Брика" і "Брикет" вручну з використанням саджального інструменту "Ліліпут".

У процесі садіння корені треба щільно загортати землею, не допускаючи згинання їх у породі, утворення порожнин біля них. Добре загорнений сіянець важко вийняти з породного субстрату.

Глибина садіння деякою мірою залежить від конкретних умов формування відвалів розкривних порід і біологічних особливостей деревних рослин. Вона визначається глибиною розміщення кореневої системи. На важких і сильно зволожених розкривних породах коренева шийка повинна заглиблюватися у ґрунтову суміш на 1-2 см. На легких субстратах глибина садіння дещо збільшується. Залежно від лісорослинних зон глибина загортання рослин становить: у лісовій зоні - 1 -2 см; лісостеповій - 3-4 см; степовій - 5-7 см.

 








Дата добавления: 2015-08-11; просмотров: 734;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.