Плуг чизельний ПЧ-2,5

Плуг чизельний ПЧ-2,5 (рис.7) призначений для розпушення ґрунту з поглибленням орного шару, безполицевого обробітку ґрунту та для глибокого схилів.

Робочими органами плуга є стрілчасті і долотоподібні лапи. Розміщують їх на рамі з кроком 40 і 50 см. Глибина обробітку стрілчастими лапами 20 – 30 см, долотоподібними 30 – 45 см.

 

Рис. 7. Плуг чизельний ПЧ-2,5:

1начипний пристрій;

2рама;

3підставка;

4 робочі органи;;

5опорне колесо

Плуг чизельний ПЧ-2,5 складається з п’яти робочих органів 4, рами 2 з начіпним пристроєм 1, двох опорних коліс 5 та підставок 3. На рамі плуга можуть встановлюватись долотоподібні або стрільчасти лапи. Робочі органи розміщені в два ряди. При роботі плуга долото розпушувача шириною 70 мм підрізує і піднімає вверх шар грунту, а стояк та обтічники розсувають його і розпушують. Стрільчасті лапи мають ширину захвату 270 мм. Встановлюють їх для підрізування бур’янів та більш інтенсивного розпушування грунту. Глибина обробітку регулюється гвинтовими механізмами опорних коліс.

Ширина захвату плуга 2,5 м. Робоча швидкість до 5-8 км/год. Агрегатують с тракторами Т-150, ХТЗ-17221.

 

2. Призначення, загальна будова машин для поверхневого обробітку ґрунту

Поверхневий обробіток ґрунту проводять із метою розпушення або ущільнення грунту, підрізування бур’янів, загортання добрив тощо на глибину до 14 – 16 см.

Залежно від технологічних операцій, що виконують машини для передпосівного обробітку грунту їх поділяють на культиватори, борони, котки, лущильники та ін. Окрему групу складають комбіновані агрегати, яки за один прохід створюють декілька простих технологічних операцій. Вони розпушують грунт, вносять мінеральні добрива, подрібнюють грудки, прикотковують грунт тощо.








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 1969;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.