Розрахунок ІІ ступеня підігрівача.

Якщо в І-му ступені водопровідна вода нагрівається від до мережною водою після системи опалення та після ІІ-го ступеня підігрівача то в ІІ-му ступені водопровідна вода догрівається від до мережною водою з подавального трубопроводу мінімальна температура якої приймається за розрахункову та .

 

Рис 13.9. Зміна температури теплоносіїв в другому ступені підігрівача системи гарячого водопостачання.

 

 

1.Визначаємо теплову потужність ІІ-го ступеня підігрівача:

,

( 13.20. )

 

де = .

2.Визначаємо більшу та меншу різницю температур в другому ступені підігрівача:

,

( 13.21. )

 

.

Та визначаємо середній логарифмічний напір (або середній арифметичний).

3.Визначаємо середню температуру мережної води та середню температуру водопровідної води:

( 13.22. )

 

4.В другому ступені підігрівання приймаємо тип підігрівача аналогічний прийнятому в першому ступені. Витрата водопровідної води, яка проходить в трубках, практично не змінюється тому її швидкість залишається такою, як в першому ступені. Витрата мережної води в між трубному просторі значно зменшується в порівнянні з першим ступенем та потребує перерахунку.

Для ефективної роботи підігрівачів потрібно намагатись щоб швидкість та коефіцієнт тепловіддачі мережної води були приблизно однакові. Коефіцієнт теплопередачі К завжди менше ніж менше значення коефіцієнта тепловіддачі . Тому для збільшення коефіцієнта теплопередачі потрібно збільшувати обидва коефіцієнти . Подальший розрахунок ІІ-го ступеня здійснюється аналогічно розрахунку І-го ступеня.

Проектування та експлуатація теплових мереж.

При проектуванні ТМ виконують технічний проект та робочі креслення. Інколи об’єднують дві стадії проектування в техно-робочий проект.

Після будівництва ТМ здійснюється її пуск в експлуатацію. Приймання до експлуатації здійснюється комісією в складі представника проектування, представника будівельника, представника експлуатаційної організації та представників держкотлонадзора якщо розрахункова температура в ТМ більш ніж 115 .

Перед пуском в експлуатацію здійснюється промивання ТМ гідравлічним або гідропневматичним способом. При виконанні промивки трубопроводів складається програма та послідовність виконання роботи.

При експлуатації ТМ здійснюються такі випробування:

1) опресовка або випробування на міцність та щільність;

2) гідравлічні випробування;

3) випробування на максимальну температуру;

4) теплові випробування.

Метою випробування на міцність визначення здатності трубопроводів витримувати максимально допустимий тиск. Тиск підіймається до значення 1,25 від розрахункового, але не менше ніж 1,6МПа та перевіряється, щоб зменшення тиску протягом розрахункового часу відповідало нормативним значенням. Випробування проводять окремо для ТМ та обладнання теплових пунктів.

Метою гідравлічного випробування є визначення гідравлічної характеристики ТМ та порівняння їх з проектними (втрати тиску на тертя та втрати тиску в місцевих опорах).

На початку та в кінці ділянки, яку випробовують, вимірюють тиск та витрату, та розраховують питомі втрати тиску за допомогою вимірювань. Якщо дані не співпадають з проектними потрібно здійснювати промивання ТМ та перевіряти місцеві опори.








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 550;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.008 сек.