Соціальні фактори, які впливають на життя і здоров'я людини. Психофізіологічні основи безпеки здоров'я.

 

1.2. Віруси (грип)

Найбільш поширеною вірусною інфекцією є - грип, який виникає як епідемія щорічно. У розвинених країнах грип залежно від сезону займає 1 - 2 місце в статистиці смерті від інфекційних захворювань, а за соціальною значимістю першу позицію серед усіх хвороб, які вражають людський організм.

На Україні від грипу і гострої респіраторної інфекції хворіє від 10 до 126 млн. чоловік впродовж року. Це приблизно складає 95 % серед усіх інфекційних захворювань.

Перша в історії епідемія грипу була відмічена в 1889 році. Інша епідемія охопила усю Європу в 1918 - 1920 рр., при цьому загинуло 20 млн. чоловік.

Вірус грипу дуже непостійний, має тип А, В, З, D, а також багато інших підтипів.

Найбільш поширені віруси А (найкінський грип, китайський грип). Він передається при контакті з хворими людьми через дрібні крапельки, які потрапляють в повітря при кашлі чхань хворого. Інкубаційний період складає 1 - 2 дні.

Симптоми грипу :

- хворого морозить;

- піднімається висока температура;

- відчувається сильний біль;

- біль в м'язах.

Існує небезпека отримання вторинної інфекції (наприклад, пневмонію, запалень середнього вуха, плеврит і т. д.), яка може привести аж до смерті.

В окремих випадках грип викликає ускладнення у виді:

- ураження серця, бруньок, суглобів, мозку і мозкових оболонок.

Щорічно у світі хворіє від грипу від 5 до 15 % населення, смертельних випадків по грипу близько 2 млн. чоловік.

Всім добре відомо, що захворювання легше запобігти, ніж вилікувати. Найкращою формою профілактики грипу є активізація захисних сил організму. Комплексні гомеопатичні препарати, такі як афлубин і иммунал, можуть надати в цьому допомогу.

Одним з най ефективних способів профілактики грипу у світі є імунізація проти грипу вакцинами. При використанні вакцин захист від захворювання досягає 90 - 98 %.

 








Дата добавления: 2015-08-04; просмотров: 1009;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.