Виконання запиту здійснюється шляхом подвійного клацання на ньому, або при

допомозі кнопки “відкрити” (Open) у вікні бази.

При цьому немає значення чи відкрита таблиця у це момент часу. В результаті обробки запиту виводяться лише ті і тільки ті дані котрі вказані у цьому запиті. Результат виконання створеного вище запиту показаний на рис..

 

 

Рис.

 

 

Рис.

 

Сортування у таблицях.

При роботі з таблицями частою є операція сортування в алфавітному порядку. При введені в таблицю нових даних вони добавляються в кінець таблиці, при цьому алфавітний порядок порушується. Можна скористатися командою сортування усієї бази по одному з полів скориставшись командою “Сортування” (Sort) по наростанню або по убуванню скориставшись відповідною піктограмою меню. Для виконання сортування необхідно відкрити таблицю, у якій буде проводитись сортування, і виділити поле по якому потрібно виконати сортування. Сортування можна провести по декільком полям одночасно. Наприклад, посортувати імена груп у алфавітному порядку, а потім прізвища студентів у групах теж у алфавітному порядку. Для цього потрібно розмістити поля, по яких буде проводитись сортування поряд і виділити їх. Сортування буде проводитись почергово зліва на право. Програма Access дозволяє готувати запити на основі інших запитів, тому можна спочатку підготувати запит на вибірку певних поліп а потім на основі цього запиту створити запит на сортування цих полів. Нові дані можна вводити через вікно запиту аналогічно, як і при заповненні таблиці. Так як сам запит не містить даних то дані, які добавляються чи змінюються, поміщаються в таблицю до якої застосовується запит. При сортуванні слід враховувати, що цифри в сортуванні стоять перед буквами.

Сортування таблиці по наростанню чи убуванню не завжди приводить до бажаних результатів. У цьому випадку використовують спеціальні критерії сортування.








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 731;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.