Уніполярні, або польові транзистори

Вони так називаються, тому що вони керуються полем, а уніполярні – це участь в процесах беруть носії тільки одного типу.

ПТ – це активний електроперетворювальний елемент придатний для підсилення потужності в якому струм через канал керує електричним полем.

Польовий транзистор являє собою слабо легований кристал, в якому створені 1, або 2 p-n переходи, область між гранями кристалу називається каналом, його ширина міняється від прикладеної керуючої напруги, один з виводів називається витоком (S – sourse), другий називається стоком, вивід до якого прикладається керуюча напруга називається заслінка

ПТ з p-n переходом і каналом n типу

При прикладені від’ємної напруги до заслону p-n перехід збіднюється на основі носїів, канал при цьому звужується і при певній напрузі перекривається зовсім, струм через канал перекривається і такий режим роботи називається режимом збіднення, тобто провідність каналу тільки зменшується. Якщо кристал p-типу, то канал буде також p-типу.

Транзистор з p-n переходом працює тільки в режимі збіднення, якщо полярність є пряма, то він втрачає властивості.

 








Дата добавления: 2015-07-24; просмотров: 640;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.