Вбудовування та зв’язування об’єктів.

В Access таблиці можна вбудувати об’єкти з інших прикладних програм, що підтримують інтерфейс OLE.

При вбудовуванні Access зберігає об’єкт в таблиці. Подвійним натисканням клавіші мишки на об’єкті запускається прикладна програма, при допомозі якої він був створений (батьківська програма), в якій можна провести зміни об’єкта. Після закриття батьківської програми об’єкт буде збережений (в таблиці) в оновленому стані. Об’єкт потрібно вбудовувати в програму тільки тоді, коли його необхідно опрацювати не виходячи з середовища Access. Мова йде про об’єкт який є фіксованою складовою частиною БД, котра не може бути створена прямо в Access. Наприклад, ілюстрація для звіту.

Якщо об’єкт, створений іншою прикладною програмою, зв’язується з Access таблицею без вбудовування, то він зберігається не в таблиці а в окремому файлі, причому форма цього об’єкта визначається батьківською програмою. В момент завантаження і відкриття таблиці Access зв’язується з цим файлом і вставляє його вміст в таблицю. Зв’язування об’єктів рекомендується тоді, коли в базу даних необхідно включити об’єкт котрий не підлягає зміні при роботі Access. Наприклад, при використанні Excel таблиці яка може використовуватись у декількох базах даних одночасно. Вигода полягає в тому що один об’єкт можна зв’язати з декількома Access таблицями не зберігаючи його кожного разу.

Для вбудовування в таблицю об’єкта необхідно з меню “Вставка” (Insert) вибрати команду “Об’єкт” (Object). Ця команда має зміст лише у тому випадку коли в специфікації активного в даний момент поля таблиці вказаний тип OLE Object. При допомозі цієї команди можна вбудувати готовий об’єкт або тут же створити його при допомозі батьківської програми. Команда висвітлює зрозумілі меню, в яких вказується типи об’єктів котрі можна вбудувати.

Аналогічно відбувається і створення зв’язку між Access таблицеюі об’єктом, при цьому необхідно відмітити у відповідному меню що об’єкт необхідно зв’язати з таблицею.








Дата добавления: 2015-07-22; просмотров: 1142;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.