ВІДОМІСТЬ

простроченої заборгованості за рахунками з постачальниками і покупцями

за період, що ревізується, з 1 січня до 31 грудня 2009 р.

№ п/п Постачальник (покупець) та його адреса Дата виник­нення заборго­ваності Зміст операції Сума забор­гова­ності Строк позовної давності Дата закінчення строку позовної давності Дата, на яку рахується заборгова­ність Причини пропуску строку позовної давності Особи, відповідальні за пропуск позовної давності
1. Яготинський цук­ровий комбінат, 251001, Яготин Київської області, вул. Полтавська, 18 10.02. 2007 рік Виявлено невідповід­ність стандартної ваги згідно з маркуванням 3 роки 10.02.2009 р. 15.10.2009 р. Несвоєчас­но складений акт про нестачу цукру Комерційний директор Павленко В.І.
2. Київський моторе­монтний завод, 255001, Київ, вул. Полтавська, 25 20.01. 2009 рік Виявлений заводський брак у пос­тавлених мотоциклах 6 місяців 20.07.2009 р. 01.10.2009 р. Відсутній комерцій­ний акт, складений за участю постачаль­ника Завідуючий товарним відділом Яворський В.І.

 

Поточну заборгованість покупців і замовників, ревізія перевіряє безпосередньо в установах банку, застосовуючи документальні методичні прийоми. Роздільно перевіряється розрахунково-платіжні документи, строк оплати яких не наступив, покладених банком у картотеку прострочених платежів або зовсім вилучених з оплати внаслідок відмови платників від оплати. Дослідження цих документів дозволяє ревізії виявити недовантаження товарно-матеріальних цінностей або продукції, яка не відповідає встановленим стандартам за якістю, а також завищення цін, неправильне застосування відповідних надбавок.

Розрахунки з постачальниками безпосередньо пов’язані з надходженням товарно-матеріальних цінностей, тому одночасно перевіряють записи за дебетом рахунку 63 “Розрахунки з постачальниками і підрядниками” в розрізі постачальників, порівнюють їх з виписками банку та записами за кредитом рахунка 311 “Поточні рахунки в національній валюті”. Записи в журналі 3 за кредитом рахунка 63 “Розрахунки з постачальниками і підрядниками” в розрізі постачальників порівнюють з сумою оприбуткування матеріальних цінностей згідно з документами.

У всіх випадках під час ревізії розрахунків із постачальниками і покупцями обов’язково перевіряється дотримання типової кореспонденції рахунків бухгалтерського обліку, що дозволяє виявити не тільки помилки у відображенні розрахункових операцій в обліку, але і виявити факти навмисного спотворення облікових даних з метою приховування зловживань.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 574;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.