ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ ................... 218

 

 

ВСТУП

 

 

Літологія – одна із фундаментальних наук геологічного циклу. Вона широко використовується в різних галузях геологічних досліджень і з нею пов’язані все нові наукові і прикладні напрямки вивчення осадочних порід. Зокрема в нафтогазовій геології – це літологія природних резервуарів, нафтогазопромислова літологія, літолого-фаціальний і формаційний аналіз та ін.

Літологія тісно пов’язана з науками геологічного циклу – стратиграфією, палеонтологією, кристалографією, геотектонікою, історичною геологією, вченням про нафту та ін. У літології широко використовуються відомості і методи фізико-математичних і фізико-хімічних циклів.

При обробці літологічних матеріалів у даний час широко використовується електронно-обчислювальна техніка, яка значно полегшує і прискорює узагальнення фактичних даних. Необхідно відмітити, що можливості літології в напрямку вирішення практичних задач, особливо при пошуках і розвідці корисних копалин, ще розкриті не повністю.

Даний конспект лекцій разом з лабораторним практикумом з цієї ж дисципліни, виданим у 2003 р., забезпечує необхідну літологічну підготовку спеціалістів для вирішення завдань нафтогазової геології і націлює їх для майбутніх теоретичних і практичних розробок.

При написанні конспекту лекцій автором використані досвід викладання дисципліни і її розділів, а також літературні джерела вітчизняних і зарубіжних вчених.

 








Дата добавления: 2015-08-26; просмотров: 446;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.