Гіпотези зміни смертності

Відставання України від більшості західних країн у динаміці смертності пояснюється головним чином надмірною порівняно з ними передчасною смертністю від так званих зовнішніх причин (нещасних випадків, травм, убивств, самогубств та ін.) і від хвороб системи кровообігу (див. табл. 7.1). У 2009 р., ці два класи причин були відповідальні за 85 % надмірної смертності в осіб віком до 70 років, зокрема зовнішні причини – за 46 % смертності у чоловіків, і за 25 % – у жінок. З точки зору світового досвіду, успіхи в боротьбі зі смертністю від цих причин більш очевидні і прямо пов'язані із загальною соціально-економічною ситуацією, ніж тенденції народжуваності. Хотілося б сподіватися, що зміна цієї ситуації призведе до перелому тенденцій в українській смертності, і вона почне знижуватися, поступово наближаючись до рівня, типового для західних країн. Цілком можна допустити, що до 2050 р. рівні української та західної європейської смертності порівняються.

Навіть якщо насправді динаміка народжуваності і смертності буде не такою, як передбачається справжнім прогнозом, висловлені припущення підкреслюють досить широку область більш-менш вірогідних прогнозних сценаріїв. Більшість з реально можливих варіантів розвитку, напевно, перебуватимуть усередині цієї області.








Дата добавления: 2015-07-14; просмотров: 656;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.