Автовокзали та автостанції

Щоб створити необхідні умови перебування пасажирів у місцях очікування, посадки-висадження пасажирів з автобусів, будують й обладнають автовокзали, автостанції, авто павільйони й службові автомобільні станції.

Автовокзали призначені для обслуговування пасажирів міжміських сполучень, їх будують на кінцевих пунктах автомобільних ліній і великих транспортних вузлів. Автовокзали (АВ)– це комплекс споруджень, що складаються з пасажирського будинку, внутрішньої території з перонами посадки-висадка пасажирів, площадки стоянки, збирання й огляди автобуса, привокзальної площі з під'їздами й стоянками міського транспорту, господарська зона.

Основними функціями автовокзалів є:

Ø побутове обслуговування пасажирів під час знаходження на автовокзалі;

Ø диспетчерське керівництво рухом транспортних засобів;

Ø керування пасажиропотоками на території автовокзалу;

Ø комерційні операції й контроль;

Ø операції технічного обслуговування;

Ø облік й аналіз перевезень пасажирів;

Ø організація побуту й відпочинку автобусних бригад;

Ø утримання приміщень і територій у чистоті.

 

Для пасажирів на території автовокзалів створюються посадкові площадки й зали чекання, є квиткові каси, камери схову багажу й ручної поклажі, готелі, буфети, кімнати матері й дитини, довідкове бюро, телефон-автомат, кіоски й інші побутові приміщення.

Пасажирські автостанції (АС) призначені для обслуговування пасажирів міжміських і приміських сполучень на кінцевому й транзитному пунктах зупинки транспортних засобів на маршрутах.

На автостанціях передбачені будівлі та споруди для прийому й відправлення автобусів, посадки-висадження пасажирів, а також обслуговування й розміщення персоналу автомобільного транспорту.

Автостанція складається: з пасажирської будівлі в блоці з пероном, площадки для відстою автобусів між рейсами та службових приміщень.

У приміщеннях автостанцій є: квиткові каси, буфет, камера схову ручної поклажі й багажу й т.п.

Маршрути міжміських і приміських автобусних сполучень обладнуються авто павільйонами із зонами очікування на 10-12 чоловік, вони мають: квиткову касу й іноді службові приміщення.

 








Дата добавления: 2015-05-30; просмотров: 1074;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.