Характерні особливості роботи

1. Замість конуса використовують циліндричний штамп.

2. Штамп почергово втискують у зразки порід трьох класів.

3. При втискуванні штампу в породу І класу відлік по індикатору беруть без витримки навантаження, оскільки в пружній області величина деформації для кожної ступені навантаження встановлюється відразу і з часом не змінюється. Навантаження збільшують до моменту загального руйнування під штампом, що можна визначити як візуально, так і за різким падінням тиску на манометрі.

4. При втискуванні штампу в породу ІІ класу навантаження збільшують також ступенями, але при переході в пластичну область треба досягати повної деформації при кожному ступені навантаження. В цій області через пластичні деформації навантаження частково зменшується, і його необхідно постійно підтримувати на одному рівні до моменту, поки не буде досягнута пластична деформація, яка відповідає цьому ступеню навантаження. При певному граничному навантаженні відбувається загальне руйнування під штампом, яке також фіксується за падінням тиску на манометрі.

5. При втискуванні штампу в породу, яка не дає крихкого руйнування (ІІІ клас), випробовування проводять аналогічно, як і для породи ІІ класу. При втискуванні в ці породи загального руйнування під штампом не відбувається, тому глибину втискування штампу приймають рівною його діаметру.


 

ВИВЧЕННЯ МЕХАНІЗМУ ВТИСКУВАННЯ

ІНДЕНТОРІВ ПОЛЯРИЗАЦІЙНО-ОПТИЧНИМ МЕТОДОМ

 

Мета роботи: ознайомлення з поляризаційно-оптичним методом визначення напружень в масивах порід і визначення розподілу напружень при втискуванні в масив інденторів різної форми.

 








Дата добавления: 2015-05-26; просмотров: 521;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.