Для забезпечення герметизації коаксіальні кабелі утримуються під надмірним тиском!

На лініях зонового зв’язку застосовується також однокоаксіальний кабель ВКПАШп — 2,1/9,4, що виготовляється у двох варіантах: з самопідтримуючим тросом для підвішування на опорах (рис. 21, а) та для підземного прокладання (рис. 21, б).

Це коаксіальний кабель із пористою ПЕ ізоляцією з алюмінієвим зовнішнім провідником у ПЕ оболонці внутрішньозоновий. Призначений для організації зонового зв'язку до 600 км. Внутрішній провідник кабелю – мідний дріт діаметром 2.14 мм – ізольований пористим поліетиленом діаметром 9,7 мм. Зовнішній провідник – алюмінієва пресована трубка товщиною 0.8 мм. Ця ж трубка відіграє роль екрана. Оболонка виконана зі світлостійкого полиіетилена. Випускається у двох варіантах: підземний ВКПАП і підвісний самонесучий з убудованим тросом з 49 сталевих дротів діаметром 0.34 мм ВКПАПт. В останньому варіанті оболонка з ПЕ накладається на коаксіальну пару й несучий трос зі сполучним проміжком 4х4 мм.

Ці кабелі використовуються у діапазоні частот до 1400 кГц, з системами передачі ІКМ-30 та ІКМ-120.

Рисунок 21– Однокоаксіальний кабель ВКПАШп-1:а — підвісний ВКПАШпт; б — для підземного прокладання; 1 — внутрішній провідник; 2 — поліетиленова пориста ізоляція; 3 — зовнішній провідник; 4 — зовнішня алюмінієва оболонка з поліетиленовим покриттям (Шп); 5 — трос для підвішування

 

Окрему групу складають кабелі для підводної прокладки. Головна вимога – легкість і більша міцність на розрив.. Підводні кабелі повинні мати мале загасання, що зводить до мінімуму число проміжних підсилювачів. Ізоляція повинна бути суцільною, без повітряних включень, з високоміцного діелектрика, що дозволяє обійтися без металевої оболонки. Це не стосується підводних волоконно-оптичних кабелів морської прокладки, які повинні мати мідну захисну оболонку та броню з подвійного повиву з круглих сталевих дротів.








Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 957;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.