Паспортно-візові та прикордонні формальності

Залізничне, автомобільне, морське, річкове, поромне, повітряне й інше сполучення через державний кордон України (далі по тексту - кордон) здійснюється тільки в пунктах пропуску. Пункти пропуску поділяються на: міжнародні (для пропуску громадян і транспортних засобів усіх держав); міждержавні (для пропуску громадян України і громадян суміжних держав, а також транспортних засобів, що належать їм); місцеві (для спрощеного пропуску громадян України і громадян суміжної держави, що проживають у прикордонних областях (районах), а також транспортних засобів, що їм належать).

Пропуск осіб, що перетинають кордон, здійснюється Держав­ною прикордонною службою України (далі - ДПСУ) за дійсними документами на право в'їзду на територію України чи виїзду з України.

Пропуск транспортних засобів, вантажів, товарів (предметів) і іншого майна через кордон проводиться відповідно до чинного законодавства і міжнародних договорів України.

При перетинанні громадянами кордону проводиться прикордон­ний контроль, при якому в громадян здійснюється перевірка документів і підстав на право в'їзду в Україну чи виїзду з України та проводиться огляд транспортних засобів, вантажів, товарів (предметів), іншого майна. Прикордонний контроль проводиться:

- при в'їзді в Україну - перед проведенням інших видів
контролю;

- при виїзді з України — після закінчення всіх необхідних видів

контролю.

Після закінчення перевірки посадовою особою пункту пропуску в паспорті громадянина проставляється штамп із відповідною відміткою „В'їзд" чи „Виїзд", а також інші необхідні відмітки, і паспорт (чи інший документ) повертається грома­дянину.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 829;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.