Істотними умовами є

v Предмет - Особливість в тому, що він становить комплекс виключних прав, які необхідні для використання у певній сфері підприємницької діяльності

v ціна (винагорода) - На практиці винагорода найчастіше складається з двох частин — своєрідної "вхідної плати" за приєднання до фірмової мережі правоволодільця та наступних періодичних платежів (що визначаються за твердою шкалою або у відсотках від прибутку).

Строкже не належить до істотних умов договору комерційної концесії, адже цей договір може бути укладений на строк або без зазначення строку.

Різниця між договором концесії та ліцензійним договором полягає в тому, що:

а) права, які передаються за договором комерційної концесії, використовуються тільки у процесі підприємницької діяльності, тоді як авторський і ліцензійний договори такого обмеження не мають;

б) договір комерційної концесії реєструється у спеціальному порядку, тоді як авторські договори взагалі не повинні реєструватись, ліцензійні ж реєструються патентним відомством;

в) комерційна концесія передбачає передачу саме комплексу виключних прав, хоч можливо передати і якесь одне право.

 

7. ЗМІСТ ДОГОВОРУ КОМЕРЦІЙНОЇ КОНЦЕСІЇ

Праволоділець зобов'язаний:

1) передати користувачеві весь комплекс виключних прав за договором.

2) передати користувачеві технічну і комерційну документацію (плани, розрахунки, креслення),

3) проінформувати користувача і його працівників з питань здійснення прав, що передані за договором комерційної концесії,

4) надати користувачеві іншу інформацію, необхідну для здійснення прав, наданих йому за договором комерційної концесії.

5) забезпечити державну реєстрацію договору комерційної концесії. Цей
обов'язок може бути покладений і на користувача;

6) надавати користувачеві постійне технічне та консультативне сприяння, включаючи сприяння у навчанні та підвищенні кваліфікації працівників.

7) контролювати якість товарів (робіт, послуг), що виробляє (виконує, надає) користувач на підставі договору комерційної концесії.

За статтею 1121 ЦК користувач зобов'язаний:

1. використовувати комплекс отриманих ним виключних прав відповідно до умов договору, в установленому обсязі і належним чином.

2. використовувати торговельну марку та інші позначення право володільця визначеним у договорі способом.

3. додержуватися інструкцій та вказівок правоволодільця, спрямованих на забезпечення відповідності характеру, способів та умов використання комплексу наданих прав використанню цих прав правоволодільцем, у тому числі вказівок, що стосуються зовнішнього і внутрішнього оформлення комерційних приміщень, які використовуються при здійсненні прав, наданих йому за договором.

4. інформувати покупців (замовників) найбільш очевидним для них способом про використання ним торговельної марки та інших позначень правоволодільця за договором комерційної концесії. Основною сферою, в якій здійснюється цей обов'язок, є реклама.

5. не розголошувати секрети виробництва правоволодільця, іншу одержану від нього конфіденційну інформацію.

6. повинен вказати, які відомості він відносить до секретних, і тільки щодо них виникає обов'язок користувача берегти їх у таємниці;

7. своєчасно виплачувати правоволодільцю обумовлену договором винагороду.

8. забезпечувати відповідність якості товарів (робіт, послуг), що виробляються (виконуються, надаються) відповідно до договору комерційної концесії, якості аналогічних товарів (робіт, послуг), що виробляються (виконуються, надаються) правоволодільцем.

9. надавати покупцям (замовникам) усі додаткові послуги, на які вони могли б розраховувати, купуючи (замовляючи) товар (роботу, послугу) безпосередньо у правоволодільця.

10. не передавати отриманого комплексу прав або його частини в субконцесію без згоди правоволодільця;

11. надати обумовлену кількість субконцесій, якщо такий обов'язок передбачений договором.

Комерційна субконцесія— це договір, згідно з яким користувач зобов'язується передати субкористувачеві весь комплекс отриманих ним від правоволодільця за договором комерційної концесії прав або його частини.

Внаслідок укладення договору субконцесії користувач стосовно субкористувача стає правоволодільцем.








Дата добавления: 2015-05-21; просмотров: 681;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.