Висновок до лекції 2.

 

Застосування сонячних колекторів дозволяє зменшити витрати на нагрів гарячої води на 60%, витрати на опалювання – на 30% в рік. Економічні розрахунки, проведені на основі досвіду експлуатації сонячних колекторів, показують, що при існуючих цінах, що постійно ростуть, на органічне паливо, термін окупності сонячних колекторів складає від 2 до 5 років, тоді як, за заявою виробників, реальний термін їх служби складає 25–30 років, а за даними деяких виробників і більше 30-ти років.

В Україні річне надходження сонячного випромінювання становить 3500-5200 МДж/м2, що перебуває на одному рівні з країнами, які фактично використовують сонячні колектори (США, Німеччина, Швеція та ін.). Наприклад, тривалість сонячного світіння по Києву із квітня по жовтень становить 130-300 год/місяць і не поступається іншим центральноєвропейським містам, де широко використовуються сонячні технології з метою теплозабезпечення.

Уся територія України придатна для розвитку сонячного теплопостачання. Мінімальні величини сонячного випромінювання в усіх пунктах спостерігаються лише у грудні. Сезонний період, коли використання сонячної енергії реальне для України припадає на квітень - вересень, для південних районів - на березень - жовтень. Енергія сонячної радіації за рік, що досягає поверхні землі у великих містах України, має значення: Сімферополь - 4,99 ГДж/м2, Одеса - 4,88 ГДж/м2, Донецьк - 4,44 ГДж/м2, Київ - 4,12 ГДж/м2, Суми - 3,89 ГДж/м2, Львів - 3,88 ГДж/м2.

Територія України, хоча і не сама сприятлива для використання геліоенергетики, та має свої кліматичні особливості використання, та придатна для використання геліоенергетики, особливо в південній її частині.

 








Дата добавления: 2015-05-19; просмотров: 960;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.