Спонтанні субарахноїдальний та внутрішньочерепний крововиливи

Внутрішньочерепні крововиливи поділяються на оболонкові, внутрішньомозкові і субарахноїдально-паренхіматозні. Оболонкові крововиливи можуть бути:

1. Епідуральними.

2. Інтрадуральними.

3. Субдуральними .

4. Субарахноїдальними.

Епідуральні, інтрадуральні, субдуральні крововиливи частіше всього виникають при черепно-мозкових травмах, субарахноїдальні, як правило - при розриві аневризм судин мозку або судинної вади розвитку.

Внутрішньомозкові крововиливи поділяють на два типи:

1. Крововиливи типу гематоми.

2. Крововиливи типу геморагічного просякання.

 
 

Крім того їх прийнято ділити на супратенторіальні ісубтенторіальні. Крововиливи в великі півкулі розрізняються по глибині розміщення вогнища: латеральні, що руйнують підкоркові вузли назовні від внутрішньої капсули і медіальні, що розміщуються до середини від внутрішньої капсули в області зорового горба; внутрішня капсула страждає при крововиливах вторинно. Субтенторіальні крововиливи локалізуються в мозковому стовбурі і півкулях мозочку.

Крововилив за типом геморагічного просякання

 

Ускладненнявнутрішньомозкових крововиливів: набряк мозку, прорив крові в шлуночки мозку з розвитком гемоцефалії і гострої обструктивної гідроцефалії; прорив крові в субарахноїдальний простір; ДВЗ-синдром з порушенням мікроциркуляції як в мозку, та і в інших органах.

 








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 741;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.