Апарати для наркозу.

Для забезпечення анестезії велике значення має медична апаратура. Призначення наркозного апарату – створення газової суміші з точним дозуванням анестетиків і забезпечення умов підтримання необхідної кількості кисню і вуглецю для введення в дихальні шляхи пацієнта. Всі наркозні апарати дозволяють проводити вентиляцію ручним способом і автоматично за допомогою апаратів ШВЛ. Для проведення ендотрахеального наркозу використовують декілька видів наркозних апаратів (АН-4, РО-5, РО-6, «Полінаркон» та ін.).

Очищення, дезінфекція та стерилізація наркозно-дихальної апаратури здійснюється згідно наказу МОЗ України №221 від 12.03.2010р.

 

 

Незважаючи на різні конструктивні особливості, всі сучасні наркозні апарати складаються з 4 основних блоків:

1. Балон з редуктором

2. Дозиметр

3. Випаровувач (для рідких інгаляційних анестетиків)

4. Системи підведення газів (дихальний контур)

 

 

 

Блоки призначені для газів. Для розпізнавання балонів їх зафарбовують у різні кольори: синій – кисень, сірий – закис азоту, червоний – циклопропан. Кожний балон має регулятор тиску – редуктор. Дозиметр – пристрій, що слугує для вимірювання і регуляції потоку газів, що надходять о апарату по шлангам від їх джерела. Випаровувач – прилад, що використовується для перетворення рідких анестетиків на пару і дозованого постачання його в дихальну систему. Дихальний контур призначений для забезпечення хворого киснем і наркотичною речовиною. Він складається з системи гофрованих трубок, клапанів, адсорбера (поглинача вуглекислоти), дихального мішка, маски, інтубаційної трубки.

Інтубаційний наркоз здійснюється за допомогою інтубаційної трубки, яку вводять у дихальні шляхи. Для ендотрахеального наркозу використовують ларингоскоп (інструмент ля огляду глотки і входу в гортань).

 








Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 2748;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.