Визначення вимог

Під процедурою визначення вимог, пропонованих до алгоритму, розуміється з'ясування класів програмного й апаратного забезпечення, на які він орієнтований і, відповідно, виробіток вимог до нього.

Носії інформації, на які орієнтований алгоритм:

- DVD-ROM - порівняно низька вартість, дуже висока щільність запису інформації роблять його найбільш перспективним пристроєм для зберігання оцифрованного відео.

- CD-ROM - низька вартість при високій щільності запису інформації роблять його найбільш привабливим пристроєм для зберігання оцифрованного відео. До недоліків ставиться порівняно малий обсяг, однак диск має рекордно низьке відношення вартості диска до обсягу.

- Жорсткий диск - найбільш швидкий і гнучкий пристрій, що володіє дуже малим часом пошуку, що необхідно для деяких додатків. Однак він має високе співвідношення вартості диска до обсягу.

- Перезаписувані оптичні диски - один з найбільш перспективних пристроїв, здатних сполучити в собі достоїнства CD-ROM (низька собівартість зберігання інформації, великий обсяг, довільний доступ) і жорсткого диска (можливість перезапису).

- Комп'ютерні мережі (як глобальні, так і локальні). Характеризуються можливістю швидко одержувати практично необмежені обсяги інформації. До недоліків мереж, з якими борються так звані технології Qo (Quality of Service - гарантована якість сервісу), ставляться можливі затримки пакетів, і довільна зміна пропускної здатності каналу.

Програмне забезпечення, що використовує відео-компресію, можна підрозділити на дві групи - симетричне й асиметричне.

Асиметричні додатки висувають серйозні вимоги до декодера (як правило, за часом і пам'яттю), але для них байдужні витрати ресурсів при кодуванні. Прикладом є різні мультимедиа енциклопедії, путівники, довідники, ігри й просто фільми. При такій постановці завдання з'являється можливість застосувати складні алгоритми компресії, що дозволяють одержати більший ступінь стиску даних.

Симетричні додатки пред'являють однаково тверді вимоги на час, пам'ять і інші ресурси, як при кодуванні, так і при декодуванні. Прикладами такого роду додатків можуть служити відеопошта, відеотелефон, відеоконференції, редагування й підготовка відеоматеріалів.








Дата добавления: 2015-04-03; просмотров: 919;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.