ТА НАПЛАВЛЕННЯ

МАТЕРІАЛИ

ДЛЯ НАПИЛЕННЯ

Матеріали разом з енергією і інформацією утворюють фундамент сучасної промисловості цивілізації. Ера бездумного мало контрольованого зростання використання матеріальних ресурсів назавжди пішла у минуле. В усіх сферах життєдіяльності спостерігається тенденція до економії матеріалів на всіх етапах життєвого циклу. Важливим резервом підвищення ефективності використання матеріальних ресурсів є відновлення зношених деталей.

Економічна доцільність відновлення деталей зумовлена можливістю повторного і неодноразового використання 65-75 % всіх деталей. Собівартість відновлення деталей не перевищує 75 % вартості деталей на нових. Максимальна економічна доцільність відновлення спостерігається у випадку складних високо технологічних деталей великої маси виготовлених з якісного конструкційного матеріалу.

Витрата матеріалу при відновленні є в 15-20 раз меншою ніж при виготовленні нових деталей. Разом з тим експлуатаційний ресурс відновлених деталей складає не більше 60-80 % ресурсу нових деталей що пов’язано з складністю отримання відновлених шарів з високими механічними характеристиками. Одним з основних напрямків подолання даного недоліку є застосування нових матеріалів з новими властивостями. Іншим шляхом вирішення даної проблеми є вдосконалення технологічних процесів. Тобто підвищення надійності деталей при їх відновленні досягається двома шляхами:

- вдосконалення технологій нанесення шарів матеріалу;

- застосування нових матеріалів,які забезпечують отримання відновлених шарів з підвищеними характеристиками.









Дата добавления: 2015-04-19; просмотров: 665;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.