Технологія виконання бетонних робіт

Бетонні та залізобетонні роботи представляють собою комплекс технологічних процесів, в результаті яких створюються бетонні споруди необхідних розмірів та конфігурації, що володіють надійністю та довговічністю роботи в умовах впливу водного потоку, поперемінного замерзання та відтаювання та інших природно-кліматичних та виробничих факторів.

Процес бетонування передбачає виконання:

- арматурних робіт;

- опалубних робіт;

- приготування бетонної суміші;

- транспортування бетонної суміші;

- укладання бетонної суміші;

- витримування та догляд за бетоном;

- гідроізоляційні роботи.

Кожен з елементів комплексу представляє собою складний технологічний процес.

Гранична тривалість транспортування повинна встановлюватися будівельною лабораторією. Застосовувані засоби транспортування повинні виключити можливість попадання в бетонну суміш атмосферних опадів, порушення однорідності суміші, втрати цементного розчину, а також захищати бетонну суміш в процесі транспортування від шкідливої дії вітру та сонячного проміння.

Підготовка до укладання бетонної суміші в блок бетонування повинна бути зроблена в повній відповідності з вимогами проекту. Перед укладанням бетонної суміші повинні бути перевірені з оформленням відповідних актів на усі приховані роботи - підготовки основи, армування, правильність установки опалубки, правильність розташування і надійність закріплення закладних деталей, гідроізоляції.

 








Дата добавления: 2015-03-07; просмотров: 1085;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.