Стек протоколів TCP/IP

Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) – це промисловий стандарт стека протоколів, розроблений для глобальних мереж.

Стандарти TCP/IP опубліковані в серії документів, названих Request for Comment (RFC). Документи RFC описують внутрішню роботу мережі Internet. Деякі RFC описують мережеві сервіси або протоколи і їх реалізацію, тоді як інші узагальнюють умови застосування. Стандарти TCP/IP завжди публікуються у вигляді документів RFC, але не всі RFC визначають стандарти.

Стек був розроблений за ініціативою Міністерства оборони США більше 20 років тому для експериментальної мережі ARPAnet як набір загальних протоколів для різнорідного обчислювального середовища. У мережі ARPA зв'язок між двома комп'ютерами здійснювався з використанням протоколу Internet Protocol (IP), який і по цей день є одним з основних в стеку TCP/IP і фігурує в назві стека.

Отже, лідируюча роль стека TCP/IP пояснюється наступними його властивостями:

· Майже всі великі мережі передають основну частину свого трафіку за допомогою протоколу TCP/IP.

· Це метод діставання доступу до мережі Internet.

· Цей стек служить основою для створення intranet – корпоративної мережі, що використовує транспортні послуги Internet і гіпертекстову технологію WWW, розроблену в Internet.

· Всі сучасні операційні системи підтримують стек TCP/IP.

· Це гнучка технологія для з'єднання різнорідних систем як на рівні транспортних підсистем, так і на рівні прикладних сервісів.

· Це стійке масштабоване міжплатформне середовище для додатків клієнт-сервер.

 








Дата добавления: 2015-03-03; просмотров: 855;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.