Як намалювати полігони контурами так, щоб обрані полігони не зафарбовувалися

1. Двічі клацніть на назві теми, щоб викликати Редактор легенди .

2. У Редакторі легенди двічі клацніть на символі, що ви збираєтеся редагувати, щоб викликати вікно символів.

3. У Палітрі символів клацніть на кнопці Палітра зафарбовування.

4. У палітрі зафарбовування клацніть на зразку 'порожній' (перший зразок).

5. У Редакторі легенди натисніть Застосувати.

6. Робота з обраними об'єктами

6.1. Переключення обраних і необраних об'єктів

Переключаючи обрані і необрані групи об'єктів кнопкою Переключити вибір , ви можете зробити запит, по якому ви знайдете об'єкти, що не зустрічаються за визначеним вами критерієм. Наприклад, припустимо, вам треба знайти всі земельні ділянки, що не входять у 30 метрову зону навколо визначеної крапки на карті.

1. Знайдіть усі земельні ділянки, розташовані усередині зазначеної зони, окресливши окружність на карті, і відкрийте таблицю атрибутів теми.

2. Натисніть кнопку Переключити вибір. Об'єкти, що були обрані, стають необраними, а необрані об'єкти - обраними. У результаті всі ділянки, що не попадають усередину намальованого вами кола, стають обраними.

6.2. Одержання статистики по атрибутах

Ви можете використовувати ArcView для одержання статистики по обраних об'єктах. Якщо вибірка не зроблена, ArcView виконає статистичний розрахунок по всіх об'єктах у даній темі.

6.2.1. Щоб одержати статистику по одному з атрибутів обраного об'єкта

1. Відкрийте таблицю атрибутів теми, у якій знаходяться обрані об'єкти.

2. Клацніть на імені поля, для якого ви хочете одержати статистику. (Ви можете одержати статистику тільки для полів, що містять числові дані).

3. З меню Поле (Field) виберіть Статистика (Statistics…)... Вікно, що з'явилося, показує суму, середнє, максимум, діапазон, дисперсію і стандартне відхилення для обраного атрибута. Лічильник показує, скільки об'єктів представлено в поточній вибірці.

Порада.Щоб скопіювати статистичні дан з вікна Статистика для вставки їх в іншу програму, виділіть їх за допомогою миші і потім натисніть комбінацію клавіш для копіювання. (Комбінація клавіш залежить від використовуваної платформи, наприклад, у Windows використовується CTRL-C, а в Macintosh - COMMAND-C).

6.3. Одержання підсумкової статистики

Підсумкова статистика дозволяє вам одержати звіт по атрибутах обраних об'єктів, заснований на унікальних значеннях одного з атрибутів.

Працюєте з темою Parcels (c:\zv\4kurs\Primer\).

Наприклад, представимо, що ви вибрали всі земельні ділянки, що цілком або частково попадають усередину двох окружностей, намальованих вами на карті. У таблиці атрибутів теми ви побачите, що деякі з обраних ділянок мають того самого власника.

Ви хочете підсумувати атрибути обраних ділянок, грунтуючись на їхній приналежності. Ви можете довідатися, скільки обраних ділянок належить кожному власнику і яку загальну площу вони займають.

1. У таблиці атрибутів теми клацніть на імені поля, по якому ви хочете одержати підсумкову статистику, у даному випадку Власник.

2. Натисніть кнопку Резюме .

3. У діалоговому вікні, що з'явилося, визначте необхідний вам вид підсумкової статистики. Лічильник статистики в цьому діалозі обчислюється автоматично, тому в даному прикладі потрібно тільки уточнити, що ви хочете знайти загальну площу: виберіть Площу зі спадаючого списку Поле , виберіть Сумма зі спадаючого списку Звіт по і потім натисніть кнопку Додати. Праворуч від діалогового вікна з'явиться список Sum_Area, що підтверджує, що загальна площа розраховується для кожного значення поля Власник (Num). Натисніть ОК.

4. ArcView створить нову таблицю suml.dbf, що містить один запис по обраних ділянках для кожного власника. Поле Count покаже скількох ділянок знаходиться у власності кожного власника, поле Sum_Area- загальну площу цих ділянок.

6.4. Роздруківка атрибутів

При роздруківці таблиці всі обрані записи на твердій копії будуть виділені. Записи і поля друкуються в тім же порядку, що і при виводі на екран.








Дата добавления: 2015-02-23; просмотров: 539;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.