Щоб вибрати шаблон для Компонування.

1. З меню Компонування виберіть Використовувати шаблон (Use Template).

2. У діалоговому вікні, яке з'явилося, клацніть на шаблоні, який хочете використовувати. Ви також можете використовувати це діалогове вікно, щоб видаляти або перейменовувати шаблони.

 

3. Керування зображенням Видів у Компонуванні.

Вид у компонуванні зображується в рамці виду. Рамка виду являє собою рамку з зображенням визначеного Виду у вашому проекті. Ви можете розмістити в компонуванні будь-яке число рамок виду, ви можете пересувати і змінювати розміри цих рамок, створюючи свою композицію. Рамка виду має властивості, які керують зображенням розміщеного в ній Виду.

3.1. Щоб переглянути або змінити властивості існуючої рамки виду.

1. Клацніть на інструменті Покажчик.

2. Двічі клацніть усередині рамки виду в Компонуванні. ArcView відобразить діалогове вікно Властивості рамки виду.

У діалоговому вікні Властивості рамки виду показано, який Вид з вашого проекту представлений у рамці виду і як цей Вид зображений у рамці:

• Динамічний зв'язок (Live Link). За замовчуванням, ArcView підтримує динамічний зв'язок між рамкою виду і Видом. Це означає, що зміни у Виді негайно відбиваються у Компонуванні. Таким чином, якщо ви включите або виключите тему у Виді, зміните спосіб зображення даних, збільшите або зменшите зображення, додасте нові теми і т.д., зміни відіб'ються в Компонуванні. Застосування цієї опції означає, що ви можете продовжувати вносити зміни у Вид навіть після створення Компонування. Це також означає, що в Компонуванні автоматично відіб'ються зміни в даних, зображених у вашому Виді.

Щоб виключити динамічний зв'язок, просто відключіть опцію Динамічний зв'язок (Live Link). Це переключить рамку виду в растровий образ екрана ('snapshot') поточного стану Виду. Зміни, вироблені у Виді не будуть відбиватися в Компонуванні. Використовуйте цю опцію після завершення Компонування, щоб мати можливість продовжувати працювати з Видом без змін у Компонуванні.

При включеній опції Динамічний зв'язок усі масштабні лінійки або легенди в Компонуванні, зв'язані з Видом у цій рамці, також автоматично обновляються, відбиваючи зміни у Виді.

• Масштаб (Scale). За замовчуванням, ArcView масштабує зображення в рамці виду автоматично; тобто, якщо ви змінюєте розмір рамки виду в Компонуванні, зображення в рамці виду буде масштабуватися під розмір зміненої рамки. Якщо ви хочете, щоб зображення в рамці виду відображалося в тім же масштабі, що і Вид, незалежно від розміру рамки виду в Компонуванні, виберіть опцію Зберегти масштаб виду Preserve View Scale) зі спадаючого списку Масштаб. Наприклад, якщо Вид зображується в масштабі 1:80 000 000, і ви для рамки виду встановили параметр Масштаб як Зберегти масштаб виду, зображення в рамці виду буде відображатися в цьому масштабі навіть, якщо ви зміните розмір рамки виду. Помітьте, що навіть, якщо ви використовуєте опцію Автоматичне масштабування (Automatic) або опцію Зберегти масштаб виду, масштаб зображення в рамці виду буде мінятися при включеній опції Динамічний зв'язок і зміні масштабу зображення Виду. Щоб уникнути зміни масштабу зображення в рамці виду в цьому випадку, відключіть опцію Динамічний зв'язок.

Якщо ви хочете самі задати масштаб зображення в рамці виду, виберіть опцію Заданий користувачем масштаб (User Specified Scale) зі спадаючого списку і надрукуйте масштаб, який ви хочете використовувати, у діалоговому вікні. Таким чином, при роздруківці компонування, зображення в рамці виду буде відображатися в заданому масштабі, незалежно від поточного масштабу Виду. При використанні опції Заданий користувачем масштаб, зміна масштабу зображення Виду не змінить масштаб зображення в рамці виду, навіть якщо включено опцію Динамічний зв'язок.

Примітка: Щоб використовувати опцію Зберегти масштаб виду або опцію Заданий користувачем масштаб, у вашому Виді повинні бути встановлені Картографічні одиниці. При невстановлених картографічних одиницях у Виді, у діалоговому вікні Властивості рамки виду масштаб буде показаний як 0.

• Экстент (Extent). За замовчуванням, якщо зображення у вікні рамки виду менше, ніж сама рамка, ArcView спробує заповнити її даними з Виду. Це може привести до зображення в компонуванні даних, невидимих у поточному екстенті вашого Виду. Наприклад, якщо ви вибираєте опцію Зберегти масштаб виду і робите рамку виду в Компонуванні більше, ArcView спробує заповнити всю рамку виду даними з вашого Виду. Щоб уникнути цього, установіть опцію Екстент на Вирізувати у вид (Clip to View). Використовуйте Вирізувати у вид, якщо ви хочете бути упевнені, що тільки видимі у Виді об'єкти будуть зображені в Компонуванні.

• Показати (Display). За замовчуванням ArcView виводить на екран зображення в рамці виду в Компонуванні тільки при активному вікні компонування. Коли вікно компонування неактивно, зображення в рамці виду не буде перемальовуватися, поки вікно компонування не буде знову активним. Це заощаджує час при роботі з Видом, який містить велику кількість об'єктів, якщо встановлено динамічний зв'язок, оскільки ArcView не буде перемальовувати зміни в Компонуванні щораз, коли ви щось змінюєте у Виді. Щоб анулювати це, установіть опцію Завжди в поле (Always) Показати.

• Якість (Quality). Якщо в рамці виду представлено багато об'єктів, ви також можете заощадити час, установивши в поле Якість опцію Чорнова якість (Draft) замість опції Висока якість (Presentation). Таким чином, зображення в рамці виду не буде цілком малюватися на екрані або при роздруківці Компонування. Закінчивши роботу над Компонуванням, установите в поле Якість опцію Висока якість перед вивідом її на друк.

4. Додавання компонентів до Компонування.

Кожен компонент, який ви додаєте до Компонування, зображується усередині своєї рамки. Додавання нових компонентів до Компонування відбувається за допомогою інструментів рамки в ArcView. Інструменти рамки розташовуються в спадаючій палетці, звернутися до них можна, клацнувши на інструменті Рамка виду в рядку інструментів.








Дата добавления: 2015-02-23; просмотров: 550;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.