Загальні відомості. КОМПАС надає користувачу різноманітні можливості простановки розмірів: декілька типів лінійних, кутових

КОМПАС надає користувачу різноманітні можливості простановки розмірів: декілька типів лінійних, кутових, радіальних, а також діаметральний, розмір висоти і розмір дуги.

Команди згруповані в меню Инструменты\ Размеры, а відповідні кнопки виклику команд простановки розмірів знаходяться на інструментальній панелі Размеры.

КОМПАС має такі команди:

На Панелі властивостей після виклику команди простановки розміру є дві вкладки — РазмеріПараметры.

Вкладка Размер містить налаштування для побудови конкретного типу розміру.

Наприклад: якщо застосована команда Линейный размер, то вкладка Размермає вигляд, як на рисунку (за умови винесення Панелі властивостей з нижнього розташування в межі робочої області).

Тип розміру:

- паралельно об'єкту;

- горизонтальний;

- вертикальний.

Вкладка Параметры містить налаштування зовнішнього вигляду розмірів.

Елементи Выносная линия 1 і Выносная линия 2 управляють створенням першої і другої виносних ліній розміру (якщо виносна лінія накладається на геометричні примітиви, то її бажано гасити)..

Списки Стрелка 1 і Стрелка 2 дозволяють вибрати вид першої і другої стрілок (маркеру оголовка), а список Размещение текста - спосіб розміщення розмірного напису.

 

Група елементів Параметры выноски стає доступною, якщо вибрано одне з розміщень основного напису на полиці. У полі Длина відображається довжина лінії-виноска, а в полі Угол- кут її нахилу до осі абсцис поточної системи координат. Введення значень з клавіатури в ці поля можливе при відключеному автостворенні об'єктів і лише після того, як лінія-виноска сформована (вказана точка початку полиці), тобто фактично за допомогою цих полів проводиться редагування створеної лінії-виноски.

Включення опції За умовчанням дозволяє зберегти всі поточні настройки вкладки Параметры і використовувати їх при створенні наступних розмірів даного типа до кінця сеансу роботи. Якщо опція вимкнена, то настройка розповсюджується тільки на поточний розмір.








Дата добавления: 2015-02-19; просмотров: 682;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.