Команди створення розмірів

Команда Авторазмер

Дозволяє побудувати розмір, тип якого автоматично визначається системою залежно від того, які об'єкти вказані для простановки розміру. Порядок і способи вказівки геометричних об'єктів залежать від того, який саме розмір потрібно проставити: Лінійний; Лінійний з обривом; Лінійний від відрізка до точки; Кутовий; Кутовий з обривом; Діаметральний; Радіальний.

Можливості настройки авторозмірів практично аналогічні можливостями настройки відповідних розмірів, що створюються за допомогою спеціальних команд (див. далі).

Команда Линейный размер — дозволяє проставити простий лінійний розмір (горизонтальний, вертикальний або паралельний).

Вкажіть курсором точки прив'язки розміру — точки виходу виносних ліній. Потім вкажіть точку, що визначає розташування розмірної лінії.

Порада. Іноді буває важко вказати точки прив'язки розміру (наприклад, якщо поряд з цими точками розташовані інші примітиви). У таких випадках можна вказати сам об'єкт для автоматичного визначення точок прив'язки розміру. Для цього натисніть кнопку Выбор базового объекта на Панелі спеціального управління і вкажіть курсором потрібний об'єкт (відрізок, дугу і т.п.).

За умовчанням розмірна лінія паралельна лінії, що проходить через точки прив'язки розміру. При цьому активний перемикач Параллельно объекту в групі Тип на вкладці Размер. Щоб побудувати горизонтальний або вертикальний розмір, активізуйте відповідний перемикач.

У полі Текст на вкладці Размер відображається автоматично сформований розмірний напис. Щоб викликати діалог редагування і настройки розмірного напису, клацніть мишею в цьому полі.








Дата добавления: 2015-02-19; просмотров: 1059;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.