Підготовка вимірювальної схеми та зразків до роботи

 

1. Повністю вводять опори реостатів R1,R2,R3 зображених на рис. 7.3, після чого в схему пермеаметру включають джерела зміщення Е1 та Е2.

2. За показанням виносного міліамперметра встановлюють робочий струм у рамці вимірника індукції, А: IP =0,0626/S, (0,0626 - постійна даного пермеаметру; S - площа перетину зразка, см2). Необхідне значення IP встановлюють реостатом R2.

3. При повністю виведеному опорі ступінчастого реостата R1 встановлюють опір реостата R3, що відповідає номінальному струму (1,5А) в намагнічувальній котушці. Встановлений опір реостата повинен залишатися незмінним до завершення експериментальної частини роботи.

4. Повністю вводиться ступінчастий реостат R1. В цьому випадку у намагнічувальному ланцюзі буде протікати мінімальний намагнічувальний струм IН, що є вихідним при знятті основної кривої намагнічування.

5. Перед випробуванням зразок, що досліджується, повністю розмагнічують за допомогою соленоїда, що вмикається в мережу змінного струму.

Примітка. Пермеаметр розрахований на застосування системи CGSM: магнітна індукція вимірюється в Гаусах (Гс), напруженість магнітного поля в Ерстедах (Е). Напруженість магнітного поля в зразку для даного пермеаметра Н =100 IН. Номінальне значення напруженості магнітного поля у приладі -150 Е. Для переведення результатів виміру в одиниці СІ використовувати співвідношення – I Е = 80 А/м; 1Гс= = 10-4 Тл .

 








Дата добавления: 2015-02-16; просмотров: 544;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.