Опертих по контуру

l2/l1 M2/M1 MI/M1 I/M1 MII/M1 II/M1
1÷1,5 1÷0,2 1,3÷2,5 1,3÷2,5
1,5÷2 0,5÷0,15 1÷2 0,2÷0,75

 

За розрахункові прольоти l1 і l2 приймають відстані у світлі між контурними балками. При спиранні на стіну розрахунковий прольот дорівнює відстані від грані балки до середини площини спирання.

Значення моментів, що входять у формулу (6.11), обчислюють, множачи відповідні площі перерізу арматури, що приходяться на 1м плити Аsi, на розрахунковий опір арматури Rs і плече внутрішньої пари сил, прийняте zb = 0,9h0:

Mi = RsAsizb . (6.12)

 

Плити армують плоскими звареними або в’язаними сітками при прольотах l1 = 2,5 м і менше, при прольотах більше 2,5 м використовують рулонні сітки (рис.6.9). Для сприйняття прольотних згинальних моментів у нижній частині плити укладають додаткову сітку. При армуванні плит вузькими плоскими сітками з поздовжньою арматурою нижні сітки укладають у два шари, з розташуванням робочої арматури у взаємно перпендикулярних напрямках, а верхні сітки укладають над балками з розташуванням робочих стержнів перпендикулярно до осей балок.

На балки монолітних ребристих перекриттів з плитами, опертими по контуру, передається трапецієподібне F2 або трикутне F1 навантаження (рис.6.8, б), інтенсивність якого визначається залежно від співвідношення прольотів плити і вантажної площі, з якої збирають навантаження. Розрахункові прольоти балок приймають рівними відстані у світлі між колонами. Загальне навантаження на балку з трикутною епюрою дорівнюватиме:

; (6.13)

з трапецієподібною епюрою

, (6.14)

де g, v – постійне і тимчасове навантаження на 1 м2.

 

а б в
Рис.6.9 – Армування плит, опертих по контуру: а – розкладання верхніх сіток при армуванні вузькими плоскими сітками; б – розкладання нижніх сіток у тій же плиті; в – варіант армування суцільними сітками на проліт  

У вільно лежачій балці згинальні моменти від такого навантаження відповідно будуть рівні

; (6.15)
. (6.16)

Крім того, слід враховувати рівномірно розподілене навантаження g1 від власної ваги самої балки і частини перекриття з тимчасовим навантаженням на ній, обумовленої по вантажній смузі шириною, рівною ширині балки b.

Згинальні моменти з урахуванням нерозрізності балок і перерозподілу внутрішніх зусиль складають:

у першому прольоті і на першій проміжній опорі

; (6.17)

у середніх прольотах і на середніх опорах

, (6.18)

де M0 визначають за формулами (6.15) і (6.16).

У трипрольотній балці момент у середньому прольоті слід приймати не менше моменту защемленої балки:

. (6.19)

Поперечні сили можуть прийматися рівними Q1=F1 /2 або Q2=F2/2 з боку однієї балки.

Порядок підбору площі перерізу арматури і принципи армування контурних балок, що обрамляють плити, такий же, як головної балки ребристого перекриття з балковими плитами.

 








Дата добавления: 2015-02-13; просмотров: 836;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.