Колективні засоби захисту

Усі засоби захисту підрозділяють на індивідуальні і колективні.

Колективні засоби захисту, у свою чергу, поділяють на стаціонарні і рухомі.

До рухомих колективних засобів захисту відносять рухомі об’єкти броньованої та автотракторної техніки – бронетранспортери, бойові машини піхоти, автомобілі з кузовами фургонами типу КУНГ та інші.

К стаціонарним засобам колективного захисту відносяться захисні споруди.

Захисні споруди - це споруди, спеціально призначені для захисту населення від ядерної, хімічної, бактеріальної зброї, а так само від впливу можливих вражаючих чинників надзвичайних ситуацій – надлишкового навантаження, високих температур, уламків конструкцій будинків і споруд, токсичних продуктів і т.д.

Класифікація захисних споруд

За місткістю е декілька класифікацій (у дужках наведені дані іншої класифікації): - малої місткості - місткість 150 – 300 (300-600) чол.; - середній місткості - 300 – 600 (600-2000) чол.; - великій місткості - понад 600 (понад 2000) чол.
за призначенням: - для захисту населення; - для розміщення органів управління - для розміщення медичних установ за захисними властивостями: - сховища; - протирадіаційні укриття; - найпростіші укриття (щілини, окопи, траншеї).
за термінами будівництва: - ті, що зводяться завчасно (побудовані завчасно); - швидко збудовані за місцем розташування: - вбудовані; - окремо розташовані; - у метрополітенах; - у гірських виробітках.

 








Дата добавления: 2015-03-26; просмотров: 709;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.