Особливості проектування трубопровідної мережі систем краплинного зрошення

 

Для влаштування магістральних, розподільних і ділянкових трубопрово-дів у системах можна використовувати поліетиленові або полівінілхлоридні труби як вітчизняного, так і зарубіжного виробництва з роз’ єднувальними з’єднаннями. Тип труб визначають за робочим тиском води в мережі з вра-хуванням категорії і висоти засипки ґрунту. Вибір матеріалу і типу труб із поліетилену здійснюють за робочим тиском в трубопроводі з урахуванням нормального терміну служби, температури води і способу з’єднання.

 

За робочий тиск в трубопроводі приймають найбільший можливий в умовах експлуатації внутрішній тиск в мережі при сталому русі води. Робо-чий тиск в трубопроводі встановлюють на підставі гідравлічних розрахунків.

 

Пластмасові труби (поліетиленові, полівінілхлоридні та поліпропіленові) найкраще відповідають вимогам закритих зрошувальних систем. Вони дуже легкі, не піддаються корозії і не руйнуються навіть при замерзанні в них во-ди, і в той же час мають підвищену пропускну здатність через низький гідра-влічний опір, велику довговічність (до 50 років) і малу теплопровідність. До недоліків пластмасових труб відносять: необхідність дотримання певних пра-вил при укладці, великий коефіцієнт лінійного розширення і відносну склад-ність їх з’єднання.

Основні характеристики напірних поліетиленових труб вітчизняного ви-робництва із поліетилену високої щільності (ПВП), та поліетилену низької щільності (ПНП) чотирьох типів наведено в табл. 3.2. Їх виготовляють відріз-ками довжиною 5, 6, 8, 10 і 12 м. Труби діаметром до 160 мм можуть постав-лятись намотаними на бобіни (котушки).

 








Дата добавления: 2015-03-20; просмотров: 695;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.