Синхронні компенсатори

 

Синхронний компенсатор являє собою спеціальну синхронну машину, що призначена для генерації чи споживання реактивної потужності, яка не несе механічного навантаження, крім покривання механічних втрат на обертання. Синхронні компенсатори в основному застосовуються в мережах енергосистем і в основному використовуються для регулювання напруги. В години малих реактивних навантажень вони працюють з відстаючим коефіцієнтом потужності в якості споживачів реактивної потужності, що необхідно для підтримання режиму роботи генераторів станцій з нормальним збудженням за умовами стійкості.

Основні переваги синхронних компенсаторів:

1) широке регулювання реактивної потужності з переходом у відстаючу;

2) можливість швидкого регулювання в імпульсному режимі;

3) більш компактна установка в порівнянні з конденсаторною батареєю, не потрібне закрите приміщення при водневому охолодженні.

Недоліки синхронних компенсаторів:

1) наявність частин, що обертаються;

2) значні втрати активної потужності;

3) складні умови пуску при великих потужностях

На промислових підприємствах застосування синхронних компенсаторів доцільне лише при значних реактивних навантаженнях при напрузі 6-10 кВ, особливо при змінному графіку навантаження, включаючи різко змінний режим (прокатні стани, дугові електропечі).

На відміну від синхронних двигунів і генераторів при визначенні затрат на використання підприємством реактивної потужності синхронного компенсатора необхідно враховувати не тільки втрати активної потужності, і втрати неробочого режиму, але і вартості встановлення і експлуатації синхронного компенсатора.

 








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 2404;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.