Сумісне живлення освітлювального і силового навантаження.

Живлення освітлювального і силового електрообладнання рекомендується виконувати, як правило окремими. Суміщення живлячих мереж доцільно при використанні в якості живлячих ліній в крупних приміщеннях магістральних шинопроводів, при невеликій потужності аварійного і евакуаційного освітлення і для приміщень, електропостачання яких здійснюється від окремо стоячих підстанцій. Найбільш характерні схеми живлення зображені на рис. 4.3. – 4.10 ([4], стор.340).

Живлення освітлювальних установок повинно бути таким, щоби відхилення і коливання напруги біля ламп робочого освітлення не перевищувало допустимої величини. Ця вимога виконується при живленні освітлювальних установок від власних трансформаторів, тобто якщо в цеховій ТП встановлюється два трансформатори – для живлення силового і освітлювального навантаження. Можливо також використання тиристорних стабілізаторів для живлення освітлення, якщо це буде більш економічно вигідно і доцільно. Живлення силового і освітлювального навантаження від одного трансформатора здешевлює електричну і будівельну частину вартості підстанції. Але при пускові двигунів в живлячій мережі здійснюються короткочасні зниження напруги, що призводить до частого мигання ламп в освітлювальних установках. Отже при вирішенні питання про сумісне живлення освітлювального і силового навантаження в мережах 380-220 В необхідно робити перевіркові розрахунки з визначення коливань напруги при пускові двигунів.

 








Дата добавления: 2015-03-19; просмотров: 880;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.