Оформлення інструктажу з охорони праці

При проведенні робіт підвищеної небезпеки, виконанні разових робіт, що не пов'язані з безпосередніми обов'язками за фахом (навантаження, розвантаження, разові роботи за межами підприємства, цеху тощо), при ліквідації аварії, стихійного лиха проводиться цільовий інструктаж. Він також проводиться при виконанні робіт, на які оформляються наряди-допуски, дозвіл та інші документи. Цільовий інструктаж фіксується нарядом-допуском або іншою документацією, що дозволяє проведення робіт.

Цільовий інструктаж в об'ємі посадових і обов'язкових інструкцій на новому місці проводить керівник, в розпорядження якого направляється робітник. Дані цього інструктажу заносяться в спеціальний журнал з реєстрацією номера інструкції проведення інструктажу і з підписами осіб, яка проводила інструктаж і яка одержала його.

Журнал реєстрації повинен бути в кожному цеху і зберігатися протягом року з дня останнього запису в ньому.

Цільовий інструктаж завершується також перевіркою знань усним опитуванням, за допомогою технічних засобів навчання, а також перевіркою набутих навичок безпечних методів праці. Знання провіряє особа, яка проводила інструктаж.

18.5.Загальні питання безпеки при виконанні








Дата добавления: 2015-01-13; просмотров: 765;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.