Транспортування шкідливих речовин

На підприємствах транспортування хімічних природних матеріалів здійснюється найбільш безпечним і зручним для навантаження і розвантаження способом, який виключає небезпеку травматизму, фізичного перенавантаження, можливість інтоксикації, забруднення тіла і одягу працюючих, а також забруднення ґрунту і повітря території підприємства шкідливими речовинами.

Тверді матеріали, які доставляються насипом, із транспортних засобів завантажуються і розвантажуються механізованим способом. Для транспортування порошкових і сипучих матеріалів (гіпс, фосфоритне борошно, цемент та ін.) використовують спеціальні залізничні вагони і автомашини типу цементовозів, які забезпечують безпилове завантаження транспортування і розвантаження матеріалів. При транспортуванні порошкових матеріалів у тарі, остання виготовляється із міцних матеріалів, які виключають можливість їх пошкодження. На тарі для перевезення порошкових отрутохімікатів повинні бути відповідні позначення.

Для рідких токсичних речовин (кислот, фенолу та ін.) використовуються спеціальні цистерни. При необхідності перевезення їх у бутлях передбачається надійний захист від ушкоджень.

Для речовин, що легко замерзають, і речовин високої в'язкості в цистернах повинні бути пристрої для швидкого розігрівання і перетворення замерзлої і в'язкої речовини в рідкий стан. Перевезення таких речовин у малих кількостях (до 2 т) здійснюється в іншій тарі, механічно міцній і хімічно стійкій (контейнерах, бочках).

Для транспортування зріджених токсичних газів (хлор, аміак та ін.) у великих кількостях (більше 5 т) застосовують тільки спеціальні залізничні і автомобільні цистерни, а в малих кількостях - спеціальні балони, які перевозять на спеціально обладнаних автомашинах.








Дата добавления: 2015-01-13; просмотров: 722;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.