Нормування теплового випромінювання

Розрахунок інтенсивності опромінення будь-якого тіла Р, Вт/м2, від нагрітої поверхні або через отвори в обладнанні можна здійснювати за формулами:

(12.2)

(12.3)

де F - площа випромінюючої поверхні, м2; Т - температура випромінюючої поверхні, К; Т доп - допустима температура на опромінюваній поверхні, К; r - відстань до джерела випромінювання, м.

Для вимірювання теплового випромінювання використовують актинометри та інфрачервоні спектрометри (ИКС-10, ИКС-12, ИКС-14).

Інтенсивність теплового опромінювання працівників від нагрітих поверхонь технологічного обладнання, освітлювальних приладів, інсоляції на постійних і непостійних робочих місцях не повинна перевищувати 35 Вт/м2 при опроміненні 50% і більше поверхні тіла; 70 Вт/м2 - 25...50% та 100 Вт/м2 - при опроміненні менше 25% поверхні тіла, інтенсивність теплового опромінювання працівників від відкритих джерел (відкрите полум'я) не повинна перевищувати 140 Вт/м2 при опроміненні не більше 25% поверхні тіла та обов'язковому використанні засобів індивідуального захисту, зокрема обличчя і очей.








Дата добавления: 2015-01-13; просмотров: 680;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.