Та лікувальною фізкультурою

Лікувальний масаж часто поєднують з різними фізіотерапевтичними процедурами та лікувальною фізкультурою.

 

Масаж і теплолікування

До лікувальних факторів, в основі яких теплова дія входить: вода, озокерит, парафін, лікувальні грязі та інші.

Теплові процедури підвищують фізіологічну дію масажу, викликають розширення судин, знімають спазм м'язів та судин, покращують всмоктування лікувальних кремів, мазі.

При порушеннях опорно-рухового апарату, невритах, невралгіях, радикулітах, спочатку застосовують теплові процедури, потім масаж.

Під час судинних розладів, набряків, лімфостазу спочатку проводять масаж за відсмоктуючим методом в ділянках які лежать вище патологічнозмінених ділянок, а потім теплові процедури.

 

 

Масаж і світолікування

 

Інфрачервоне випромінювання (солюкс, лампа Мініна, інфраруш та інші) можна застосовувати одночасно з масажем при травмах, міозитах, радикулітах, остеохондрозі.

Ультрафіолетове випромінювання на БАТ можна застосовувати одночасно з масажем, а місцеве чи загальне не поєднують з масажем, так як на шкірі утворюється ерітема (опік) і масаж можна застосовувати через 3-5 днів після закінчення курсу УФВ.

 

Масаж і електролікування

 

Електрофорез проводять після масажу, так як під час введення лікарських речовин, вони в тканинах накопичуються а під час масажу виводяться.

Діодінамічні струми, ритмічна гальванізація, фарадизація та інші імпульси струму застосовують до масажу.

 

Масаж і водолікування

 

До водолікування відноситься обливання, вологе обтирання та укутування, душі, ванни, підводний душ-масаж, вібраційні ванни. Всі перераховані види водолікувальних процедур діють різноманітно на організм людини. В залежності від показань вони застосовуються або до лікувального масажу або після нього, чи одночасно з ним.

До масажу - при захворюваннях та травмах опорно-рухового апарату, захворюваннях периферичної нервової системи.

Якщо сильні болі то краще спочатку зробити масаж а потім водні процедури.

Загальні ванни краще чергувати з масажем через день. Не робиться в один день загальний масаж і діатермія, загальні світло-теплові ванни. Між процедурами грязелікування і масажем повинна бути перерва декілька годин. Лікувальна фізкультура проводиться після масажу а дозовані рухи під час масажу.








Дата добавления: 2014-12-17; просмотров: 903;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.