При ураженнях периферичних нервів у II періоді

(функціональний, тривалість від 30 днів до 8 місяців)

Завдання: зміцнення паретичних м'язів і зв'язкового апарату, профілак­тика контрактур і тугорухливості суглобів, відновлення втрачених рухів, запобігання встановленню порочних протибольових поз, відновлення коор­динації, рівноваги, швидкості рухів, правильної постави, ходи, правильного положення голови, розвиток постійних компенсацій лри неможливості від­новлення втрачених навичок.

Вихідні положення — лежачи, сидячи, стоячи, у русі.

Дихальна гімнастика. Вправи у посиланні імпульсу в паретичну кінців­ку. Пасивні рухи за допомогою (методиста, здорової кінцівки, палиці, гуми, блоків). Співдружні рухи паретичною і здоровою кінцівками. Вправи з об­тяженням, опором для паретичної кінцівки. Тренування захоплень дрібних предметів і їх утримання. Вправи на навчально-тренувальному стенді для відновлення трудових і побутових навичок (при ушкодженні верхньої кін­цівки повертання ключа в замку, ручки дверної, диска в телефонному апа­раті тощо). Елементи самообслуговування. Відновлення опорної функції при ушкодженні нижньої кінцівки. Лікувальне плавання. Масаж. Лікувальна ходьба (на милицях, із ціпком, за допомогою,, по рівній місцевості, по схо­дах, з перешкодами). Лікування положенням. Фізіотерапія.

Темп середній. Тривалість 30—45 хв (2—3 рази на день) Комплекс вправ складається індивідуально.








Дата добавления: 2014-12-14; просмотров: 632;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.