Набори мікросхем системної логіки. Сучасну системну плату неможливо представити без мікросхем системної логіки

Сучасну системну плату неможливо представити без мікросхем системної логіки. Набір мікросхем подібний системній плати. Іншими словами, дві будь-які плата з однаковим набором мікросхем функціонально ідентичні. Набір мікросхем системної логіки включає інтерфейс шини процесора (яка називається також Front-Side Bus або FSB), контроллери пам'яті, контроллери шини, контроллери вводу-виводу і т.п. Всі схеми системної плати також містяться в наборі мікросхем. Якщо порівнювати процесор комп'ютера з двигуном автомобіля, то аналогом набору мікросхем є, швидше за все, шасі. Воно є металевим каркасом, що служить для установки двигуна і виконує роль проміжної ланки між двигуном і зовнішнім світом. Набір мікросхем — це рама, підвіска, рульовий механізм, колеса і шини, коробка передач, карданний вал, диференціал і гальма. Шасі автомобіля є механізмом, що перетворює енергію двигуна в поступальну ходу транспортного засобу. Набір мікросхем, у свою чергу, є з'єднанням процесора з різними компонентами комп'ютера. Процесор не може взаємодіяти з пам'яттю, платою адаптера і різними пристроями без допомоги наборів мікросхем. Якщо скористатися медичною термінологією і порівняти процесор з головним мозком, то набір мікросхем системної логіки по праву займе місце хребта і центральної нервової системи.

Набір мікросхем управляє інтерфейсом або з'єднаннями процесора з різними компонентами комп'ютера. Тому він визначає кінець кінцем тип і швидкодію використовуваного процесора, робочу частоту шини, швидкість, тип і об'єм пам'яті. По суті, набір мікросхем відноситься до числа найважливіших компонентів системи, навіть, напевно, важливіших, ніж процесор. Іноді доводиться бачити системи з потужними процесорами, які програвали в швидкодії системам, що містять процесори меншої частоти, але більш функціональні набори мікросхем. Під час змагань досвідчений гонщик часто перемагає не за рахунок високої швидкості, а за рахунок умілого маневрування. При компоновці системи необхідно починати в першу чергу з набору мікросхем системної логіки, оскільки саме від його вибору залежить ефективність процесора, модулів пам'яті, пристроїв вводу-виводу, а також різноманітні можливості розширення.








Дата добавления: 2014-12-12; просмотров: 1005;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.