Учебное пособие для студентов, обучающихся по специальностям

Різнобарвна овеча вовна, форми для випікання печива, мильна вода (ми використали шматочки натурального медово-воскового мила). Ще нам знадобляться старі розрізані надвоє кульки або просто шматки поліетилену.

Стіл потрібно попередньо застелити клейонкою і кухонними рушниками. І робити все на рушниках.

Відриваємо від вовни легкі пір'їнки.

Потім наповнюємо пір'їнками форму. Важко сказати скільки саме йде в одну форму. *DONT_KNOW* Тут вже хто скільки накидає. Приблизно потрібно викласти стільки пір'їнок, щоб було і в самій формі і над нею після того, як ми притиснемо шерсть пальцями до дна.

Далі поливаємо шерсть у формі мильною водою і пальцями стукаємо по ній, особливу увагу приділяємо краям форми. Фактично ми виготовляємо як-би матерію, шерсть повинна добре змішатися і скріпитися. Можна використовувати різні кольори для одного виробу, але мені це не сподобалося, тому далі продовжили без змішування кольорів. Ось так виглядає вже мокрий і гарненько ущільнений виріб. ;D

Далі забираємо форму, а мокру іграшку ставимо між стінок складеного вдвічі поліетилену.

Обережно і дуже акуратно згортаємо виріб разом з целофаном в трубочку, і гарненько вичавлюємо. Тут можна не хвилюватися *STOP* і добре пом'яти, щоб видавити якомога більше води.

Потім обережно розгортаємо і, якщо потрібно, злегка підрівнюємо краї. Можна вручну, можна навіть ножицями. Але якщо ви гарненько обробили краї виробів ще у формі, ножиці вам не знадобляться.

Крім того, можна промити іграшку під стічною водою і вичавити воду ще раз, загорнувши таким же чином у целофан, як і перший раз. Я цього не робила, оскільки вода не була занадто мильною і мені це здалося зайвим. *YES*

Ось приклад різних форм ще мокрих іграшок.

Через кілька (10-15) хвилин, коли іграшки трохи підсохнуть, дироколом робимо дірочки, через які потім просмикнемо стрічки або шнурочки. Просмикувати можна коли іграшки ще мокрі. *THUMBS UP* Я забула купити стрічки, тому на знімку тільки одна іграшка в повному її вигляді.

Дати іграшкам кілька годин, щоб вони повністю висохли і готово.

Хочу зауважити, що якщо по центру дати трохи більше вовни, ніж по краях, іграшка вийде об'ємною.

Бажаю приємних зимових вечорів!

 

 

Учебное пособие для студентов, обучающихся по специальностям








Дата добавления: 2014-12-09; просмотров: 595;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.