Порядок захисту магістерських робіт

4.1. Захист магістерських робіт відбувається на засіданні
державної екзаменаційної комісії.

4.2. Рішення про допуск магістерських робіт до захисту приймає
рада факультету за поданням відповідної кафедри.

До роботи додаються такі документи: примірник магістерської роботи; відгук наукового керівника; - рецензія;

документи, що підтверджують виконання магістрантом навчального плану й отримані ним оцінки з теоретичних дисциплін, практик. Порядок захисту магістерської роботи передбачає:

представлення магістранта та поданих документів;

доповідь магістранта з основних положень магістерської

роботи (10-15 хвилин);

відповіді магістранта на запитання членів ДЕК і присутніх;

виступ наукового керівника чи представлення його відгуку;

відповідь магістранта на зауваження рецензента;

наукова дискусія з теми магістерської роботи (після закінчення

дискусії магістрант має право на прикінцеве слово);


захисту після

прийняття ухвали ДЕК про результати голосування.

4.3. Магістерська робота подається на розгляд державної
екзаменаційної комісії за десять днів до захисту після попереднього
обговорення та прийняття рекомендації на відповідній кафедрі.

4.4. Науковий керівник подає відгук про магістранта при
проходженні попереднього захисту. Рецензент подає рецензію не
пізніше ніж за 10 днів до захисту.

4.5. Протягом тижня перед захистом магістерських робіт з ними
можуть ознайомитися на відповідних кафедрах усі зацікавлені особи.

4.6. Рішення про оцінку роботи приймається на закритому
засіданні ДЕК більшістю голосів членів ДЕК (голос голови ДЕК є
вирішальним при рівній кількості голосів "за" та'"проти").

4.7. Результати захисту магістерських робіт оцінюються за
чотирибальною шкалою: "відмінно", "добре", "задовільно" та
„незадовільно".

4.8. Магістранту, який за результатами захисту магістерських робіт
отримав оцінку "незадовільно", видається довідка про закінчення
навчання. Йому дозволяється повторне подання цієї ж (або іншої)
кваліфікаційної роботи до захисту протягом трьох років після
закінчення навчання, але не раніше ніж через один рік і не більше
одного разу. Робота, подана до захисту повторно, проходить всі етапи
її розгляду, як і робота, що подана до захисту вперше. Магістрант,
відрахований з університету, може бути поновлений на повторний
курс навчання на комерційній основі.

4.9. Порядок захисту та термін захисту магістерських робіт у
державних екзаменаційних комісіях визначається Положенням про
Державну екзаменаційну комісію.

4.10. Захищені магістерські роботи зберігаються в бібліотеці
університету протягом п'яти років, після чого списуються в
установленому порядку.


Додаток 4 Інструкція для проведення анкетування

Для проведення анкетування дітям роздають опитувальні листи. Перед цим треба попросити учнів, щоб вони не робили ніяких поміток у запитальній частині тексту, а все, що їм потрібно, відмічали й писали в передбачених для цього місцях на опитувальному листі. Потрібно також сказати, щоб у верхній частині опитувального листа кожний школяр написав своє прізвище, ім'я (це не є обов'язковим у всіх випадках), вік, клас, назву (номер) школи та іншу інформацію, яку ви хочете отримати про нього. Як тільки діти будуть готові слухати, прочитайте їм інструкцію.

"Шановні учні! Ми проводимо опитування для того, щоб краще знати ваше ставлення до навчально-виховного процесу в нашій школі. Вам напевне й самим буде цікаво взяти в ньому участь. Пропонуємо анкету з переліком запитань. Це не контрольна робота, отже, тут не • може бути правильних чи неправильних відповідей. Кожний з вас має вибрати такий варіант відповіді, який на вашу думку, вам найбільше підходить. Кожне запитання має кілька варіантів відповідей. Будь-ласка, уважно читайте їх, добре подумайте, а відтак виберіть найприйнятніший для вас варіант відповіді та поставте хрестик (4) у клітинці напроти обраного варіанту. Може бути так, що жоден із запропонованих варіантів відповідей вам не зовсім підходить, щоб дати відповідь на запитання - тоді можете все таки обрати той варіант, який найближчий до вашої відповіді. Якщо запитання викликає у вас труднощі, зверніться по допомогу до мене. Не потрібно довго думати над одним запитанням. Дали відповідь на одне і зразу ж переходьте до іншого.

Будь ласка, не пропускайте запитань, давайте на кожне з них тільки одну відповідь".

Бажано продемонструвати на дошці приклад заповнення анкети на кількох запитаннях. Потім зверніться до учнів: "Подивіться на ваші опитувальні листи. У лівому верхньому кутку стоїть цифра І, це перше запитання, починайте відповідати на нього, тобто, поставте хрестик у потрібній клітинці тут (покажіть де). Після невеликого проміжку часу, щоб діти встигли вибрати варіант відповіді на перше запитання, проробіть це з іншим запитанням. Потім запитайте: "Чи зрозуміло, як відмічати потрібні вам відповіді? Чи є в кого запитання?" Детально відповідайте на всі запитання учнів. Попередьте, що виправлення відповідей дозволяється, але це має бути чітко виділене.


 




Коли ви впевнитеся, що дітям зрозуміла процедура заповнення анкети, запропонуйте продовжити роботу самостійно. Якщо в когось із учнів виникнуть труднощі, можна прочитати цій дитині незрозуміле для неї запитання та пояснити його зміст, не підказуючи відповіді. Така допомога надається лише учневі, що її потребує, щоб не заважати іншим. Скажіть дітям, щоб вони, коли закінчать відповідати на запитання першої сторінки, переходили до іншої.

Зразу ж після початку роботи експериментатору треба швидко пройтися аудиторією й переконатися, що всі працюють за інструкцією. Зверніть увагу на те, над яким запитанням працює дитина, хто відстає, чи, навпаки, виконує заповнення швидше. Корисно зробити таке зауваження: "Тепер майже всі закінчили працювати з першою сторінкою, якщо хтось не закінчив, не хвилюйтеся -- ми маємо достатньо часу, але, будь-ласка, не баріться".

Зверніть увагу на закінчення роботи. Наприкінці тестування запропонуйте учням переглянути свої відповіді й переконатися, що вони відповіли на кожне запитання та нічого не пропустили.

Описаний метод найбільше підходить для школярів старших класів. Молодшим дітям усі запитання можуть бути прочитані вголос. У такому разі треба, щоб у класі був помічник - спостерігач, тому що деякі діти можуть потребувати допомоги. Дослідник повинен стояти перед класом і виразно зачитувати кожне запитання, а при потребі, повторювати його двічі. Запитання, спрямовані на виявлення кмітливості, краще писати на дошці, тому що діти відчувають певні труднощі в сприйманні їх на слух, однак при цьому дуже важливо, щоб не відбувалося їх колективне обговорення.

Індивідуальне опитування проводиться так само як і групове. Після ознайомлення дитини з інструкцією, вона працює самостійно, при потребі їй надається допомога.

Дітям молодшого шкільного віку, які мають труднощі при читанні, дослідник повинен прочитати кожне запитання та відмітити відповіді дитини в опитувальному листі. Проведення індивідуального опитування з активною участю дослідника дозволяє отримати найбільше інформації про особу досліджуваного школяра. Ставлячи запитання, дослідник може попросити учня пояснити, чому він відповідає так, а не інакше, виявити найважливіші його життєві інтереси, простежити за його емоціями, поведінкою та мовленням під час опитування. Така додаткова інформація суттєво доповнює знання про особистість учня.









Дата добавления: 2014-12-01; просмотров: 1176;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.007 сек.