Методика діагностики рівня педагогічної співпраці в процесі навчання

Перечитавши твердження, які вміщені в таблиці, поставте знак “+“ в графі “Варіанти відповідей“ напроти тверджень, з якими Ви згідні.

Зміст твердження Варіанти відповідей
п/ п . завжди часто інколи ніколи
1.     2.     3.     4.     5.     6.     7.   8.     9.     10.   11.     12. Обговорюю з учнями мету і завдання спільної навчальної діяльності. Раджуся з дітьми щодо питань організаційних форм проведення уроку. Прагну створити на уроці міжособистісні взаємини з учнями на основі довіри. Прагну до взаємної особистісної інформованості з учнями. Використовую учнів у ролі “викладачів“ на уроці.   Виставляю окремим учням декілька оцінок протягом уроку. Визнаю право учнів на помилку. Використовую на уроці навчальний взаємоконтроль учнів. На уроці прагну ставити не завищені оцінки учням, а адекватні їхнім знанням. Недобросовісним учням ставлю в журналі “двійки“. Оцінки використовую в якості головного мотивуючого стимулу до навчання. Під час порушення учнями навчальної дисципліни, у випадку їхньої непідготовленості до навчального заняття, негайно ставлю до відома адміністрацію школи і батьків.        

Обробка результатів. Відповіді від 1 до 8 включно оцінюються в графі “завжди“ в 3 бали; “часто“ - 2; “інколи“ - 1; “ніколи“ - 0 балів. Відповіді від 9 до 12 включно (відповіді для перевірки) оцінюються у зворотній послідовності: “ніколи“ - 3; “інколи“ - 2; “часто“ - 1; “завжди“ - 0 балів. Максимальна кількість набраних балів - 36.

Тих, хто отримав від 24 до 36 балів, можна вважати прихильниками педагогічного співробітництва; сума від 12 до 23 балів характеризує помірковане ставлення до співпраці з учнями на уроці; від 1 до 11 балів - характеризуються негативним ставленням до організації спільної діяльності з учнями в процесі навчання.








Дата добавления: 2014-12-01; просмотров: 1001;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.