Морська стаціонарна платформа

Малюнок - Стаціонарна платформа у Мексиканській затоці

Морська стаціонарна платформа (МСП), (рос. морская стационарная платформа (МСП); англ. off-shore fixed platform; нім. Offshore-Stationarplattform f) – гідротехнічна споруда для буріння та експлуатації нафтових і газових свердловин на морі. Складається із декількох опорних блоків, які встановлюються і закріплюються забивними палями на дні моря. На верхній палубі встановлюється бурове та експлуатаційне обладнання.

 

Бурове судно - судно технічного флоту, призначене для буріння пошуково-розвідувальних свердловин. Звичайно бурові судна працюють автономно (без судів постачання) у віддалених від баз районах. Близько 60% бурових судів призначені для експлуатації при глибині моря не більш 180 м. Сучасні бурові судна мають довжину 100-140 м, ширину 20-24 м, водотоннажність 10-16 тис. т. На них передбачаються ємкості для розміщення до 5000 м3 бурових розчинів і стелажі для зберігання бурових і обсадних труб.

По архітектурно-конструктивному типу бурові судна є в основному однокорпусними суднами з носовою і кормовою надбудовами і буровою вежею, розташованою в середній частині судна. Бурові судна, що працюють при малих глибинах, мають якірну систему стабілізації, при великих - динамічну, за допомогою підрулюючих пристроїв (як правило, 3 в носі і 2 в кормі).








Дата добавления: 2014-12-29; просмотров: 917;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.