При бурінні похило-спрямованих свердловин і свердловин з горизонтальною ділянкою стовбура - 1,50.

● Запас міцності бурильної колони (на зминання)при застосуванні клинового захоплювача і при впливі на трубу надлишкового зовнішнього і внутрішнього тиску повинен бути не менше ніж 1,15.

Коефіцієнти запасу міцності регламентуються нормативними документами.

На бурильних трубах, які розміщені в обсадженій частині стовбура, рекомендується встановлювати запобіжне кільце (протектор, рисунок 3.5), а під ведучою трубою — перехідник із протектором. Допустиме зношення кілець — до розміру діаметра бурильного замка.

Рисунок 3.5 – Протекторне кільце

 

В інтервалах різких змін кривизни стовбура (зенітного кута чи азимута), а також в інтервалах набору кривизни в похило-скерованих свердловинах бурильну колону комплектувати з труб підвищеної міцності і проводити більш частий контроль дефектоскопією, опресовуванням, візуальним оглядом і обміром, а також заміну труб в інтервалах різких перегинів стовбура.

Експлуатацію бурильної колони треба проводити:

- при горизонтальному положенні ротора;

- при відцентрованому ліхтарі вишки;

- при справних пневматичних клинах роторних (ПКР), АКБ-ЗМ, пневматичних бурових ключах (ПБК) та інших механізмах і інструментах для СПО.








Дата добавления: 2014-12-29; просмотров: 977;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.