Взаємодія стандарту LTE з UMTS / GSM і стандартів не-3GPP

 

 

Підтримка мобільності абонентського терміналу при його переміщенні із зони обслуговування однієї мережі в зону обслуговування іншої - є важливим завданням, що виникає при взаємодії мережі LTE з мережами мобільного зв'язку стандартів 3GPP (UMTS / GSM / HSPA +). Взаємодія мережі LTE з мережами 3GPP полягає в забезпеченні дискретної мобільності (роумінгу) і забезпечення безперервної мобільного зв'язку (хендовера).

Основними інтерфейсами взаємодії мережі LTE з мережами 3GPP є інтерфейси S3, S4 і S12. Дані інтерфейси забезпечують взаємодію логічного елемента управління мобільністю MME і шлюзу S-GW мережі LTE з сервісним вузлом SGSN мереж 3G за допомогою тунельного протоколу GTP (GPRS Tunnelling Protoсol). Протокол GTP призначений для передачі даних площині управління (протокол GTP-C) і для передачі даних площині користувача (протокол GTP-U). В умовах роумінгу шлюз S-GW візитною мережі взаємодіє з шлюзом P-GW (шлюз взаємодії з пакетними мережами) домашньої мережі.

Взаємодія мережі LTE з іншими 3GPP для надання традиційних послуг телефонії здійснюється за допомогою як традиційної технології комутації каналів (TDM), так і технології комутації пакетів на базі сервісної підсистеми IMS.

Хендовер між мережею LTE і іншою мережею 3GPP при здійсненні голосового виклику відбувається за допомогою взаємодії логічного елемента MME з сервером MSC по інтерфейсу Sv у разі викликів з мережі LTE в традиційний домен комутації каналів (CS-домен); і за допомогою взаємодії логічного елемента MME з вузлом SGSN по інтерфейсу S3 у випадку голосового виклику з мережі LTE в домен комутації пакетів (PS-домен).

Взаємодія мережі LTE з тенетами не-3GPP поділяється на взаємодію з мережами з гарантованою безпекою - «надійними» і взаємодія з мережами з негарантованої безпекою - «ненадійними». У якості «надійних» мереж можуть виступати приєднані мережі інших стандартів (cdma2000, WiMAX), в якості «ненадійних» - публічні IP-мережі Інтернету. Взаємодія мережі LTE з «надійними» мережами стандартів не-3GPP здійснюється за допомогою шлюзу P-GW, взаємодія з «ненадійними» мережами - за допомогою шлюзу ePDG.

 

 








Дата добавления: 2014-12-22; просмотров: 1339;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.005 сек.