Загальна характеристика продуктів «1С:Підприємство».

 

«1С:Бухгалтерія 8» — універсальна програма масового призначення для автоматизації бухгалтерського та податкового обліку. Це готове рішення для ведення обліку в організаціях, які здійснюють будь-які види комерційної діяльності: оптову й роздрібну торгівлю, комісійну торгівлю, надання послуг, виробництво і т. ін. «1С:Бухгалтерія 8» уявляє собою сукупність платформи «1С:Підприємство 8» і конфігурації «Бухгалтерія підприємства». В «1С:Бухгалтерії 8» закладена можливість сумісного використання з прикладними рішеннями «Управління торгівлею» і «Зарплата й Управління Персоналом», також створеними на платформі «1С:Підприємство 8».

Система «1С:Підприємство 8» має в своїй основі ряд загальних механізмів, які визначають концепцію створення прикладних рішень. У якості ключових моментів можна виділити ізоляцію розробника від технологічних подробиць, алгоритмічне програмування тільки бізнес-логіки додатка, використання особистої моделі бази даних та масштабованість прикладних рішень без їх доробки.

Склад прикладних механізмів «1С:Підприємство» (має назву «конфігуратор») орієнтований на розв’язання задач автоматизації обліку та управління підприємством. Використання проблемно-орієнтованих об’єктів дозволяє розробнику розв’язувати саме широке коло задач складського, бухгалтерського, управлінського обліку, розрахунків зарплати, аналізу даних і управління на рівні бізнес-процесів.

Конфігуратор включений у стандартний варіант постачання «1С:Бухгалтерія 8» і користувач може самостійно або за допомогою сторонніх організацій розробити або модифікувати прикладне рішення (адаптувати його під себе).

Технологічна платформа забезпечує різні варіанти роботи прикладного рішення: від персонального однокористувальницького, до роботи у масштабах великих робочих груп і підприємств. Ключовим моментом масштабованості є те, що підвищення працездатності досягається засобами платформи, і прикладне рішення не потребує доробки при збільшенні кількості одночасно працюючих користувачів.

Система «1С:Підприємство 8» є відкритою системою. Є можливість для інтеграції практично з будь-якими зовнішніми програмами та обладнанням на основі загальновизнаних відкритих стандартів і протоколів передачі даних. У системі є цілий набір засобів, за допомогою яких можна:

· створювати, обробляти і обмінюватися даними різних форматів;

· здійснювати доступ до всіх об’єктів системи «1С:Підприємство 8», які реалізують її функціональні можливості;

· підтримувати різні протоколи обміну;

· підтримувати стандарти взаємодії з іншими підсистемами;

· створювати власні інтернет-рішення.

У «1С:Підприємство 8» вбудований механізм Web-сервісів, який дозволяє створювати Web-сервіси в конфігурації, а також взаємодіяти з веб-сервісами, опублікованими сторонніми постачальниками.

Механізми обміну даними, які реалізовані в технологічній платформі «1С:Підприємство 8», дозволяють створювати територіально розгалужені інформаційні системи як на основі інформаційних баз «1С:Підприємство 8», так і з участю інших інформаційних систем.

Всі тексти конфігурації і бази даних зберігаються в форматі UNICODE. Це означає, що будь-яка текстова інформація може включати одночасно символи різних мов. Для основних європейських мов підтримуються національні уявлення дат, чисел, а також порядок впорядкування текстів. Для конкретної інформаційної бази надається можливість додаткового настроювання представлення чисел, дат, часу.

Основним способом відображення господарських операцій в обліку є введення документів у конфігурацію, що відповідають первинним бухгалтерським документам. Введення документів можна виконувати безпосередньо або на основі ланцюжка зв’язаних документів, що значно прискорює їх створення. Крім того, допускається безпосереднє введення окремих проводок. Для групового введення проводок можна використовувати типові операції - простий інструмент автоматизації, що може бути легко і швидко настроєний користувачем.

 








Дата добавления: 2014-12-22; просмотров: 2829;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.004 сек.