Призначення і загальна характеристика радіозв’язку. Для забезпечення постійного управління військами в залежності від оперативно-тактичних обставин можуть використовуватись різні засоби зв’язку: радіо

Для забезпечення постійного управління військами в залежності від оперативно-тактичних обставин можуть використовуватись різні засоби зв’язку: радіо, радіорелейні, тропосферні, космічні, проводові, сигнальні, рухомі.

Радіозв’язок – це рід зв’язку, який здійснюється за допомогою електромагнітних хвиль, що передаються в просторі зі швидкістю світла.

Радіозв’язок між кореспондентами може бути двохстороннім, коли інформація поступає до кореспондентів один від одного,та одностороннім, коли інформація поступає тільки від одного кореспондента до другого, безпосередньо між кореспондентами або через спеціальні пункти переприйому чи ретрансляції.

По характеру обміну радіозв’язок буває симплексним, симплексним з можливістю перебою або дуплексним.

При організації радіозв’язку керуються слідуючими принципами:

-радіозв’язок старшого командира(штабу) з підлеглими командирами (штабами) організується розпорядженням старшого командира (штабу);

-радіозасоби виділяються старшим і підлеглими командирами (штабами);

-радіозв’язок між взаємодіючими військами організовується розпорядженням командира, який організовує взаємодію. Радіозасоби виділяються взаємодіючими частинами. В деяких випадках радіозв’язок взаємодії організовується через офіцерів-представників, які прибувають на ПУ сухопутних військ зі своїми радіостанціями.

Радіозасоби використовуються в усіх видах Збройних Сил та ланках управління. Вони є основними, а в більшості випадків єдиними, засобами прямого зв’язку, які спроможні забезпечити управління військами при тяжких обставинах, а також при знаходженні командирів і штабів на марші.








Дата добавления: 2014-12-18; просмотров: 823;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.003 сек.