Масаж ліктьового суглоба

Площинне і обхоплююче погладжування в напрямку до лімфатичних вузлів у пахвовій западині, колові погладжування задньої і бічних поверхонь ліктьового суглоба долонною поверхнею кисті.

Розтирання подушечками пальців в циркулярних напрямках, масажуючи всю поверхню суглоба, штрихування подушечками пальців місць прикріплення сухожиль, бічних зв'язок, суглобової сумки позаду.

Розтягування м'яких тканин ліктьового суглоба захватом кисті і фіксацією другою рукою плеча. Пасивні і активні рухи у суглобі.

Масаж плеча

Погладжування площинне і обхоплююче починають нижче ліктьового суглоба, проводять в напрямку до пахвових лімфатичних вузлів; глибоке обхоплююче погладжування двоголового і триголового м'язів плеча. Застосовують площинне колове погладжування опорною поверхнею кисті, хрестоподібне погладжування, щипцеподібне погладжування головок м'язів і сухожиль.

Розтирання кінцями пальців в циркулярних напрямках м'язів і сухожиль ліктьовим краєм кисті, щипцеподібне розтирання, пиляння у поздовжньому напрямку двоголового і триголового м'язів, дельтоподібного м'яза, перетинання і стругання.

Розминання поздовжнє і поперечне, валяння, натискання, зрушення і розтягування, щипцеподібне розминання, пощипування. Дельтоподібний м'яз розминають поздовжньо від плечової кістки верх.

Вібраційне потрушування окремих м'язів, струшування кінцівки, пунктування і постукування пальцями м'язів і сухожиль, пунктування і постукування плечової кістки після ушкоджень. Постукування кулаком поперечно і перпендикулярно, поплескування, рубання, стьобання м'язів плеча.

Масаж плечового суглоба

Спочатку роблять масаж м'язів і м'яких тканин надпліччя, масажують дельтоподібний м'яз, сухожилля великого грудного м'яза, найширшого м'яза спини, м'язів плеча. Застосовують погладжування і розтирання.

Суглобова сумка масажується з передньої, задньої і нижньої поверхані. Для кращого доступу до передньої поверхні суглобової сумки руку пацієнта закладають за спину; до задньої поверхні - руку пацієнта слід покласти на протилежне плече; при масажі нижньої поверхні сумки - руку відвести в сторону. Суглобову сумку масажують прийомами циркулярного розтирання і штрихування подушечками пальців. Пасивні і активні рухи в суглобі.

Показання: захворювання і травми м'яких тканин, кісток, суглобів, периферійних нервів; захворювання периферійних судин (хвороба Рейно).

Прийоми масажу широко комбінують з активними і пасивними рухами. Тривалість процедури від 3-х до 10 хвилин окремих сегментів, а всієї кінцівки - від 5-ти до 15 хвилин.








Дата добавления: 2016-12-08; просмотров: 765;


Поиск по сайту:

При помощи поиска вы сможете найти нужную вам информацию.

Поделитесь с друзьями:

Если вам перенёс пользу информационный материал, или помог в учебе – поделитесь этим сайтом с друзьями и знакомыми.
helpiks.org - Хелпикс.Орг - 2014-2024 год. Материал сайта представляется для ознакомительного и учебного использования. | Поддержка
Генерация страницы за: 0.006 сек.